*Nettavisen* Nyheter.

- Tortur-kammeret er oppdiktet

Foto: MMS-foto: Jørgen Berge

Den voldstiltalte lektoren mener kona og ekskona har rottet seg sammen mot ham.

12.04.07 11:19

(iOslo.no ) Rettssaken mot den voldssiktede lektoren startet i Oslo tingrett onsdag. Saken har fått stor oppmerksomhet, og organisasjonen Human Rights Service har involvert seg. Ifølge tiltalen skal lektoren ha mishandlet kona på det groveste, slått, sparket og tatt kvelertak på henne, helt til hun flyktet til et krisesenter.

Les også: - Pinte kona i torturkammer

I Oslo tingrett står han tiltalt etter familievoldparagrafen, og samtidig for å ha forsøkt å påvirke kona til å endre forklaring.

- Diktet opp
I rettssalen onsdag ga mannen en annen historie. Han mener kona har fått hjelp av ekskona til å gå til anmeldelse. Ifølge hans forklaring er hele voldshistorien diktet opp av kona for at hun skulle få beholde sin oppholdstillatelse. Kvinnen sto i fare for å miste den, ettersom mannen ønsket å skille seg fra henne.

Kvinnen ble brakt til et krisesenter 24. august 2006. Ifølge tiltalen hadde hun da merker rundt beina etter å ha blitt hengt opp i en takbjelke. Samtidig hadde hun brudd i en finger og brudd i en ryggtapp.

- Det var min ekskone som tok henne til krisesenteret og som presset NN til å dra dit. Det var hun som fortalte hva hun skulle si. Min ekskone fortalte henne at hun ville få oppholdstillatelse om hun gikk til et krisesenter, og jeg ville ikke få store problemer. Min kone ville ikke dra om hun ikke fikk opphold, sa mannen under rettssaken i dag.

- Ødelagt livet mitt
Ifølge hans egen forklaring har eks-kona drevet et spill for å få hele foreldreretten for datteren fra deres ekteskap. Samtidig er kona blitt lurt til å dikte opp hele voldshistorien.

- Hun har ødelagt livet mitt. Jeg har mistet alt, jobben, karrieren og omdømmet mitt. hvordan kan hun gjøre noe sånt mot meg? Jeg bodde med ekskona i fem år, og jeg har aldri gjort noe mot henne. Jeg har ikke noe ondt i meg, jeg vil bare leve i fred. Jeg er et offer for egoisme, sa mannen tydelig beveget.

Mannens forsvarer Helle Kristin Gulseth mener mannen har blitt stigmatisert og forhåndsdømt i mediene.

Han mener de to kvinnene har hvert sitt motiv. Kona får bli i landet, og ekskona får foreldreretten, sier hun til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.