RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Torturerte politiagent

Estlenderen seks trondheimsmenn holdt fanget i en uke og torturerte, skal ifølge forsvarsadvokatene ha vært en estisk politiagent.

Seks personer med tilknytning til mc-klubben «Dead boys racing» ble i oktober i fjor pågrepet og siktet for frihetsberøvelse og mishandling. Nå ber forsvarsadvokatene, med advokat Steinar Wiik Sørvik i spissen, retten om å frifinne de tiltalte. Han går langt i å antyde at estlenderen var politiagent, skriver Adresseavisa.

Ifølge avisa visste trondheimspolitiet at mannen befant seg i byen. Etterforskningsleder Terje Lunde har også tidligere innrømt at politiet hadde god kjennskap til estlenderens opphold i Trondheim. Dette avviste derimot aktor, statsadvokat Helge J. Kaasbøll.

Ifølge Adresseavisa skal formålet med estlenderens tur ha vært salg av tre kilo narkotika. Spørsmålet er nå om han var en lokkedue eller agent for politiet.

- Dette er en litt rar sak. Det startet som en narkotikasak og endte opp som noe helt annet, sier forsvarer Arve Opdahl ifølge avisa.

Argumentasjonen for frifinnelse er at saken er en politiprovokasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere