RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Toska har personlighets-forstyrrelse

Sist oppdatert:
David Toska lider av en personlighetsforstyrrelse, men er absolutt ikke uten anger, konkluderer en rettsoppnevnt psykiater.

David Aleksander Toska unngår konflikter, binder varme og gode forhold til andre, har høy terskel for aggresjon, og mangler ikke evnen til å oppleve skyld, men har en ekstrem idealisering i forhold til kriminalitet.

Det var noe av konklusjonene til den rettsoppnevnte psykiateren når det gjelder tilfellet David Toska. Tirsdag var det de sakkyndiges tur til å innta vitneboksen og fortelle om psyken til mannen bak Nokas-ranet.

De sakkyndige fortalte også at Toska den siste tiden har endret sin holdning til kriminalitet. Han har hatt en ekstrem idealisering av sitt forhold til kriminalitet, men dette er nå rokket ved. Han har fått en økende erkjennelse av hva kriminaliteten har gjort med livet hans, mener psykiateren.

Spørsmålet som dommer Helge Bjørnestad ville ha svar på i Stavanger tingrett, var hvorvidt det er fare for gjentakelsesfare når det gjelder Toska.

Selv om Toska sier at han angrer, så har han hittil ikke endret adferd. I Stavanger tingrett har han ikke lagt alle kortene på bordet. Han snakker fremdeles ikke om de andre aktørene i saken, og har heller ikke hjulpet politiet med å finne pengene. Samtidig har Toska også tidligere blitt dømt for alvorlige lovbrudd, uten at det har ført til adferdsendring, påpekte rettspsykiateren.

Han poengterte at han ikke hadde vurdert Toska ut fra Nokas-saken, og at han ikke kunne si hvordan Toska ville utvikle seg videre. Derfor kan ikke psykiaterne hjelpe retten med om det for Toska sin del vil være fare for gjentakelse når han en dag blir løslatt fra fengsel. Nettopp det er et sentralt tema for retten. Toska er nemlig blant dem som påtalemyndigheten ønsker å ha dømt til forvaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere