*Nettavisen* Nyheter.

- Toska-kompis banket jenter

Den tidligere ransdømte 29-åringen skal ha slått hodet til en jente inn i en komfyr.

01.02.08 23:11

(iOslo.no) I mai i fjor skal 29-åringen ha utøvet særdeles grov vold mot en kvinne i Oslo. Han står nå tiltalt for å ha kastet kvinnen i bakken og slått hodet hennes inn i en komfyr og et skap. I tillegg skal han gjentatte ganger ha slått og sparket henne i ansiktet, for deretter å dra henne etter håret.

Men det var ikke bare den ene kvinnen som skal ha blitt utsatt for den grove volden. En annen kvinne ble på samme tid og sted slått i hodet og på kroppen, i tillegg til å ha fått hodet dunket i veggen.

Banket flere jenter
- Det vi mener skjedde er at en mann kom opp i en leilighet og banket alle jentene. Han kjente dem fra før, sier politiadvokat Øyvind Havnevik i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Politiet vil ikke fortelle om mannen har voldsepisoder på rullebladet sitt, men bekrefter at utskrift fra strafferegisteret vil bli gjort rede for når saken kommer opp.

Etter det iOslo.no kjenner til er mannen omgangsvenn med flere av de domfelte i NOKAS-saken, deriblant David Toska. I tillegg har mannen en ransdom på seg fra 2005. Da ble han dømt til ett år og seks måneders fengsel for å ha forsøkt å rane en pengetransport.

Ifølge politiet kan motivet være av personlig art:

- Vi mener dette kan dreie seg om sjalusi, for mannen hadde et forhold til en av kvinnene i leiligheten, forteller Havnevik.

- De er redde
Den angivelig grove voldsepisoden skjedde ikke i sammenheng med en fest, og politiet kan ikke si om det var rus involvert.

- En av dem fikk hjernerystelse, opplyser politiadvokaten.

Jentene selv skal ikke ha vært særlig snakkesalige.

- Det er ikke uvanlig at ofrene for grov vold er redde, og ikke vil anmelde. Men vi har ment at forholdet er såpass alvorlig at vi har valgt å ta ut tiltale for vold mot en av jentene, selv om det ikke foreligger anmeldelse fra henne.

Saken skal etter planen begynne i Oslo tingrett tidlig neste uke.

iOslo.no forsøkte å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, men har så langt ikke lykkes.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag