RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Toska tystet på Munch-ranerne

Sist oppdatert:
David Toska tystet på Munch-ranerne, hevder den seriøse britiske avisen The Guardian. Helt feil, sier oslopolitiet.

Den britiske storavisen skriver at Nokas-tiltalte David Alexander Toska skal ha navngitt Munch-ranerne etter at han ble arrestert i Malaga i april, og at den notoriske kunsttyven Pål Enger sitter i varetekt for Munch-ranet. Ingen av delene stemmer.

Pål Enger
The Guardian siterer Iver Stensrud, sjef for organisert kriminalitet ved politiet i Oslo, på følgende: David Toska organiserte Munch-ranet for å få fokus vekk fra Nokas-ranet. Dette var samme metode som Pål Enger brukte da han stjal «Skrik» i 1994 for å få trykket vekk fra Tveita-gjengen – eller «The Tveita gang», som The Guardian skriver, ifølge Dagsavisen.

Stensrud sier til Dagsavisen at han ikke kan huske å ha snakket med The Guardian siden Munch-ranet i fjor. Hva Pål Enger har med Nokas- og Munch-ranet å gjøre, kan heller ikke Stensrud forstå.

Stemmer dårlig
Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier til Dagsavisen at han er overrasket over at en seriøs avis som The Guardian trykker en artikkel med så mange feil. Han får støtte av oslopolitiet.

– The Guardians opplysninger stemmer ikke. Pål Enger har verken vært i avhør eller sitter i varetekt for Munch-ranet. Vi kjenner heller ikke til at Toska skal ha navngitt andre Munch-ranere, sier Stensrud til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere