RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Toskeskap i fylla

Foto: Jon Edvardsen (Grannar)
Sist oppdatert:
- En meningsløs handling, sier politiet om mannen som drepte denne kua med flere knivstikk. Nå risikerer han tre års fengsel.

Tirsdag morgen fant en gårdbruker i Ølen i Sunnhordland en ku drept i fjøset. Kua var blitt påført flere knivstikk, skriver avisen Grannar.

- Politiet ble varslet klokken 09 tirsdag morgen av en gårdbruker som i forbindelse med morgenstell i fjøset hadde funnet en av kuene sine død, og det var helt åpenbart at det ikke var et naturlig dødsfall, sier fungerende lensmann Arild Austrheim Vindafjord lensmannskontor til Nettavisen.

- Drept med flere stikk
Politiet rykket med en gang ut til stedet, og forsto raskt at det dreide seg om et drap.

- Det ble foretatt teknisk og taktisk etterforskning, og det ble klarlagt at kua var blitt drept med flere stikk, sier Austrheim.

Tre timer senere gikk politiet til pågripelse av to menn.

- Etterforskningen førte til at politiet ca. klokken 12 valgte å gå til pågripelse av to personer som opholdt seg i et hus i nabolaget. Det var både taktisk etterforskning og litt spor som ledet oss til det huset, sier han.

En av de pågrepne har fortalt til politiet at det ble brukt kniv.

- Gjorde det alene
Begge de pågrepne er blitt avhørt.

- Yngstemann, en 32 år gammel mann som ikke er hjemmehørende i Ølen, er en kjenning av politiet og har erkjent at han har gjort dette. Han har fortalt at han gjorde det alene i løpet av natta, sier Austrheim.

At mannen var alene om ugjerningen er også bekreftet ut fra spor på stedet.

- Vi har ingen grunn til å tro at den andre personen som ble pågrepet, har noen medvirkning i forhold til dette. Det er ingenting som knytter ham direkte til handlingen, sier han.

Begge ble tirdag kveld løslatt av politiet. Mannen som har erkjent forholdet, var på besøk hos den andre pågrepne i Ølen da kua ble drept.

- Toskeskap i fylla
- Kjenner dere til motivet for dyredrapet?

- Det som er klarlagt er at det har vært betydelige mengder alkohol i bildet. Det er rett og slett toskeskap i fylla. Vi har ikke fått avdekket noe ytterligere utover det. Om det finnes et svakt motiv ønsker vi ikke kommentere, men det finnes ikke noe grunnleggende motiv, sier den fungerende lensmannen.

Politiet ser svært alvorlig på det som har skjedd.

- Det er en meningsløs handling, og heldigvis skjer dette sjeldent. Politiet ser alvorlig på det først og fremst i forhold til lidelsene som er påført dyret, men også i forhold til den ubehagelige opplevelsen den eldre gårdbrukeren har blitt utsatt for. Det er ikke noen tvil om at det har gjort et sterkt inntrykk på denne gårdbrukeren, sier Austrheim til Nettavisen.

Kan få streng straff
- Hva slags straff risikerer mannen?

- Det blir det opp til påtalemyndigheten å avgjøre. Det er Lov om dyrevelferd som er utgangspunktet, og den har en strafferamme ved grove tilfeller på tre års fengsel, sier Austrheim.

Også Mattilsynet er rutinemessig varslet om hendelsen, og en veterinær har vært på stedet for å vurdere skadene og lidelsene til dyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere