- Total renvaskelse av moren

Politiet i Helgeland sier at den arsenikksiktede moren er totalt renvasket etter at den siste sakkyndige rapporten nå foreligger.

20.08.03 12:27

Saken blir nå sendt til Statsadvokaten i Nordland for endelig avgjørelse, men politiet i Helgeland legger ikke skjul på hva som er deres innstilling.

Måneder på barnehjem

-Saken foreslåes henlagt som intet straffbart forhold. Vi anser saken som ferdig etterforsket. Av de to rapportene kan vi konkluderer med at dette er en total frifinnelse av moren, sier lensmann Kurt Nilsen Brønnøy og Vevelstad til TV 2 Nettavisen.

Mandag mottok politiet rapporten fra Karolinska institut i Stockholm. Den konkluderte med at det ikke var spor av arsenikk i håret på jenta. Allerede mandag kveld var den 8 år gamle jenta tilbake hos sin mamma. Da hadde hun bodd på barnehjem siden slutten av mai da etterforskningen ble innledet mot moren. Bakgrunnen var at Helgelandssykehuset trodde jenta var forgiftet med arsenikk.

Lider av sjelden sykdom

Onsdag kom den rettsmedisinske rapporten som konkluderer med at jenta lider av en spesiell sykdom, og at hun altså ikke har blitt forgiftet med arsenikk.

-Det foreligger heller ingen holdepunkter for at forgiftning er årsak til denne sykdommen, sier Nilsen og legger til.

-Vi er lettet og glade for at vi kan henlegge denne saken. Det har vært en stor belastning for mor og barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.