*Nettavisen* Nyheter.

- Totalt uakseptabelt

Helseminister Brustad reager kraftig på at politi og ambulansepersonell lot den blødende familiefaren bli liggende på gata.

08.08.07 17:57

Brustad er opprørt over behandlingen familiefaren Ali (37) fikk etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken på Grünerløkka mandag.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo.

- Slik jeg kjenner saken fra media, er dette totalt uakseptabelt. Uansett hva slags hudfarge du har skal man ha lik behandling, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Krever granskning
Brustad har nå bedt om en egen gransking av hendelsen fra Helse Sørøst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)

- Jeg er glad for at Ullevål har satt i gang intern granskning - noe som også er nødvendig, sier hun.

Flere vitner forteller til TV 2 at politiet nektet å ta med seg den 37 år gamle mannen, som er kjæresten til R&B-artisten Kohinoor Nordberg, fordi han hadde tisset på seg. Dette til tross for store blødninger, som han fikk etter å ha slått bakhodet i asfalten.

Utenfor livsfare
Tirsdag kveld er situasjonen fremdeles usikker for Ali. Ifølge etterforskningsleder på Grønland politistasjon skal det imidlertid ikke være noe fare for livet.

- For noen timer siden gikk han ut av respiratoren. Han er i oppvåkningsfasen og er utenfor livsfare, forteller politiførstebetjent Lars Asheim til Nettavisen klokken 21.20.

Jon Christian Foss, Kohinoors manager og talsmann for Alis familie, snakket imidlertid med Kohinoor rundt klokken 21 tirsdag kveld.

- Etter å ha snakket med henne fikk jeg inntrykk av at det ikke går så bra med ham, sier Foss til Nettavisen.

De to ambulansesjåførene som var involverte i hendelsen skal ha blitt midlertidig tatt ut av tjeneste, ifølge TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.