*Nettavisen* Nyheter.

- Tøys at jeg ble operert

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

- Ryktet om min død er betydelig overdrevet, sier Olaf Thommessen.

12.04.08 12:19

SUNDVOLDEN (Nettavisen): - Jeg er ikke blitt operert, helsen min er bra, sier nestleder Olaf Thommessen i Venstre til Nettavisen.

Det var seher.no som fredag morgen skrev at Thommessen var blitt hjerneoperert på nytt etter hjerneblødningen i 2005. Men det tilbakeviser Thommessen med en spøk.

- Jeg skal ikke utelukke at jeg operasjonen var så nødvendig at jeg faktisk trengte den, smiler han med henvisning til at han muligens har vært så dårlig at han faktisk ikke husker at han har vært innlagt for operasjon.

Altså sprøyt: Thommessen hjerneoperert igjen

Frisk
Thommessen har i alle fall nå vandret tilsynelatende frisk rundt på Venstres landsmøte i Buskerud i flere timer. Han er så sprek at han til og med har vært på talerstolen for å snakke varmt om toleranse for annerledeshet i Oslo.

Les også: - Jens er den tregeste jeg har sett

- Synes du det er ille at media skriver feilaktig om deg?

- Da jeg ble syk fikk jeg så utrolig mye omtanke blant annet på grunn av medias veldig rørende dekning, da kan jeg ikke sutre over dette, sier han.

- Da går det kanskje an å spørre hvordan privatlivet går?

- Det er ikke noe spennende i mitt privatliv, jeg har to kvinnfolk, sier han med tanke på de to døtrene som han har med sin ekskone Vendela Kirsebom.

Siste dag
Fredag er siste dag for Thommessen som andre nestleder i Venstre. Etter at han i oktober trakk seg som leder av morens minnefond, sa han ikke ville stille ikke til gjengvalg som nestleder i Venstre. Nå sier Thommessen at det ikke var bråket rundt minnefondet som gjorde at han ikke ville fortsette som Venstre-leder.

- Jeg hadde bestemt meg lenge før stiftelsessaken. Det er alltid vemodig å gi seg, men slitasjen har vært veldig stor. Det ville vært helt uansvarlig i min situasjon å fortsette som Venstre-leder, sier han.

Med ”uansvarlig” mener Thommessen at det har vært for mange baller å holde i lufta på én gang.

- Ledervervet er umulig å kombinere med min sivile jobb, det å ha omsorg for barna på halv tid og jobben i Oslo bystyre.

- Så det at du går har ingenting å gjøre med at du Lars Sponheim ofte har kritisert deg offentlig?

- Nei, jeg har vært nestleder for Venstre, ikke for Lars. Konflikten mellom Lars og meg er blitt oppblåst i media, det har ikke vært noen personlig konflikt. Hvis du vil ha venner får du skaffe deg en hund, som Harry Truman sa.

- Kan det være aktuelt for deg å komme tilbake i ledelsen i Venstre?

- Nei, men jeg utelukker ikke at jeg kommer tilbake i rikspolitikken. Men nå er fokuset mitt å være en god lokalpolitiker, sier Thommessen som ble kumulert av et stort flertall inn i Oslo bystyre i september i fjor.

Ønsker Elvestuen velkommen
Thommessen har stor tro på at Ola Elvestuen vil bli en god arvtaker etter ham.

- Jeg kjenner både Trine (Skei Grande) og Ola kjempegodt, og det vil bli en veldig bra ledertrio. De vil bli en rutinert og dynamisk trio som er veldig bra for Venstre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag