RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Traff Anastasia på ferietur

Sist oppdatert:
«Prinsessen» kan ha oppholdt seg på Gran Canaria før hun kom til Oslo.

(iBergen.no) : Molly B. Viken fra Oslo fikk lettere sjokk da hun i går fikk se bildene av «prinsesse Anastasia», som nå volder politiet i Bergen alvorlig hodebry.

– Min mann og jeg så henne flere ganger i byen Puerto Rico på Gran Canaria da vi var der på ferie i januar og februar. Så traff vi henne igjen i Oslo i mai. Hun var helt lik som på bildene, bortsett fra at håret hennes var litt mørkere, sier Viken til iBergen.no.

Har du tips i denne saken? Send e-post til redaksjon@ibergen.no

Kvinnen hevder hun heter Anastasia Jerusalem, og er prinsesse og dronning for et område hun ikke vil oppgi. Ifølge henne skal hun ha blitt invitert til Norge av en prins som skal bo på en adresse i Os. Hennes livsoppgave skal være å skape fred i verden og Midtøsten.

- Aldri ruset
I dag ble hun varetektsfengslet for fire nye uker av Bergen tingrett, ettersom politiet mener hun ikke er i stand til å ta vare på seg selv.

Viken forteller at hun la merke til kvinnen på Gran Canaria fordi hun til stadighet gikk rundt med tykk jakke og bar på sine få eiendeler.

– Hun lå ofte og sov på en benk, og handlet mye i en Spar-butikk i sentrum. Så vidt jeg kunne se, var hun aldri ruset. Hun bare loffet rundt alene, spesielt nede i båthavnen, sier Viken.

Overraskelsen var stor da ekteparet i mai i år traff på det de mener er den samme kvinnen i Storgata i Oslo sentrum.

– Hva som gjør deg sikker på at det er samme person du så i Oslo, og på bildene fra politiet i Bergen?

– Ansiktsformen og de triste øynene er helt likt. Dessuten hadde hun et veldig spesielt ganglag som er lett gjenkjennelig, sier Viken.

Etterlyser på Gran Canaria
iBergen.no har vært i kontakt med begge de to Spar Supermarket-butikkene i Puerto Rico på Gran Canaria, og vist dem politiets bilder av kvinnen. Ingen av de to innehaverne kjente igjen kvinnen.

– Vi hadde en hjemløs kvinne som vanket her en del tidligere i år, men jeg er nesten sikker på at det ikke er henne, sier den ene innehaveren til iBergen.no.

Han har nå hengt opp bilde av «prinsesse Anastasia» i butikken, i håp om å få inn tips om kvinnen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere