*Nettavisen* Nyheter.

- Tragiske ledighetstall

Foto: (TV 2 Nettavisen)

- En skremmende grense er passert på antall arbeidsledige, sier Jens Stoltenberg. Han mener de nye tallene er tragiske og krever at regjeringen nå innfører krafttiltak.

Nye tall fra Aetat viser at det ved utgangen av august er registrert totalt 101.800 helt ledige arbeidssøkere.

- Dette handler ikke bare om tall i en statistikk. Dette handler om enkeltmennesker som plutselig må klare seg på nesten halvparten av inntekten sin, med alt det innebærer av økonomiske bekymringer, tap av sosiale nettverk og konsekvenser for hele familier, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Handlingslammelse i regjeringen

Stoltenberg mener at regjeringen lenge har lukket øynene for utviklingen.

- Næringsministeren hadde tom verktøykasse, finansministeren mente kontoret hans så dystrere ut enn arbeidsmarkedet, og statsministeren beskyldte oss som prøvde å advare for å svartmale. Nå ser vi hva denne handlingslammelsen har ført til, sier Ap-lederen.

Arbeiderpartiet mener det er stort behov for krafttak mot den økende ledigheten og for å styrke norsk næringsliv.

Mer satsing på norsk industri

Stoltenberg foreslår å skape nye arbeidsplasser ved blant annet å hjelpe fram flere nye bedrifter. Videre ønsker han mer satsing på å utvikle industrinæringen der Norge utmerker seg som gode, som innen norsk gass og skipsverft, og i fiskerinæringen.

Arbeiderpartiet foreslår i tillegg at det opprettes flere tiltaksplasser for de som er ledige, blant annet ved å utlyse flere lærlingeplasser og trainee-stillinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.