*Nettavisen* Nyheter.

- Tre bevis for dobbeltdrap

Foto: (Politiet)

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Aktor Inger Wiig mener de har tre gode bevis mot mannen som skal ha tatt livet av studentparet Yuhang (22) og Ningyan (23).

23.02.05 13:16

Da rettssaken mot 23 år gamle fetteren startet i Oslo tingrett tirsdag, nektet han straffskyld.

- Jeg har ikke drept noen

Han nekter også å si noe om tiltalen mot seg. Dermed går straffesaken mot ham gå uten at han forklarer seg.

På spørsmål fra dommeren for hvorfor han ikke ville forklare seg, svarte han;

- Min taushet betyr ikke at jeg har gjort noe. Jeg har bare ikke mot til å si det. Jeg er uskyldig, jeg har ikke drept noen. Jeg vet at hvis jeg ikke snakker så vil det virke ugunstig for min sak. Men samtidig er hensynet til min familie i Kina viktigst, sa 23-åringen.

Aktor, statsadvokat Inger Wiig, la i sin prosedyre i saken frem tre punkter hun mener kan bevise at 23-åringen står bak dobbeltdrapet i februar i fjor.

Bevisrekken:

  • Mobiltelefonbeviset; Aktoratet viser her til to tekstmeldinger som ble sendt fra sim-kortet til den avdøde kvinnen - en til tiltalte og en til kvinnens arbeidsgiver. Sim-kortet til kvinnen og til tiltalte befant seg på omtrent samme sted da meldingene ble sendt - like ved Glassmagasinet i Oslo sentrum. Aktoratet mener også at hennes sim-kort har vært inne i hans mobiltelefon etter at drapet fant sted.
  • Fotavtrykkbeviset: Det er funnet flere fotavtrykk, fra to ulike skotyper, inne i leiligheten der studentparet ble funnet drept. Det ene fotavtrykket matcher med en beslaglagt sko som ble funnet utenfor tiltaltes bolig. Skoene tilhører en kamerat av tiltalte. Aktoratet mener tiltalte har brukt disse skoene. Det baserer de på målinger av hans fot, samt at hans DNA er funnet i skoen. I tillegg er det funnet avtrykk av annen type sko på åstedet. Aktoratet mener dette kan bety at det finnes en gjerningsmann til, men viser også til at tiltalte kan har vært på åstedet en gang og så kommet tilbake med en annen type sko. - Selv om det skal være en gjerningsmann til har det ikke betydning i forhold til tiltaltes skyld, sa Wiig i retten tirsdag.

  • Minibankbeviset: Torsdag 12. februar 2004 klokken 22.07 var det et uttak av penger fra den drepte kvinnens konto. Uttaket skjedde i en minibank på Holbergs plass. Summen var på 9900 kroner. Påtalemyndigheten mener dette uttaket er gjort av drapsmannen, eller at kvinnen har blitt tvunget til å ta ut pengene. Påtalemyndigheten mener uttaket er oppsiktsvekkende. De viser også til at tiltalte, dagen etter at pengene var tatt ut, betalte 6500 kroner som han skyldte en en venn i den kinesiske menigheten i Oslo. Dette skjedde til tross for at tiltalte ikke hadde noen penger på sin egen konto på dette tidspunktet. - Hun har aldri tildigere brukt denne minibanken, men det har tiltalte, sa Wiig i sin prosedyre. Wiig mener dette taler for at det er tiltalte som har tatt ut pengene.

Funnet tilfeldig
Både lommeboken og kvinnens mobiltelefon ble funnet tilfeldig noen dager etter at drapet fant sted.

Politiet mener drapet fant sted mellom klokken 01. natt til torsdag og tidspunktet for pengeuttaket på Holbergs plass.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.