- Trenger ikke Bondevik

Påtroppende Høyre-leder Erna Solberg mener en fortsatt samarbeidsregjering etter valget neste år ikke står og faller på om Kjell Magne Bondevik fortsetter som statsminister.

22.03.04 08:10

- Bondevik er et viktig lim som leder av regjeringen i tre år, men vi kan ikke gjøre regjeringssamarbeidet helt personavhengig, sier Solberg til VG.

I et intervju med VG søndag sa Bondevik at han ikke er sikker på om han ønsker å fortsette i toppolitikken etter stortingsvalget i 2005.

Venstre-leder Lars Sponheim har gjort det klart at samarbeidsregjeringens liv etter valget er helt avhengig av at Bondevik fortsetter som statsminister. Solberg er ikke enig.

Bondevik åpnet i intervjuet med VG for at han kan stille som statsministerkandidat, selv om han ikke velges inn til Stortinget. Solberg er enig i dette.

- Det er ikke noe i veien for at Bondevik fortsetter som statsminister selv om han vurderer ikke å stille til valg i Stortinget, sier hun.

Erna Solberg utelukker heller ikke at hun stiller som statsministerkandidat.

- Hvis Bondevik ikke lenger er statsministerkandidat, er det naturlig at det største partiet går inn i en dialog med de andre partiene om en mulig rokering. Vi kommer til å ha en statsministerkandidat, selv om Bondevik ikke stiller.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag