*Nettavisen* Nyheter.

- Trenger ikke ny Noahs Ark

I dag faller det nedbør for 43. dag på rad i Bergen. Men bergenserne trenger ikke bygge båt, forsikrer biskopen.

10.12.06 09:35

(iBergen.no) : Det står skrevet i 1. mosebok, kapittel 7, vers 4: «For om sju dager vil jeg la det regne på jorden i førti dager og førti netter og utrydde fra jorden alt liv som jeg har skapt». Kun noen få utvalgte fikk bli igjen, og Gud påla Noah å bygge båt, slik at de utvalgte skulle overlede syndfloden.

I det herrens år 2006 har det til en viss grad gjentatt seg. I dag vil det falle nedbør i Bergen for 43. dagen på rad, ifølge statistikk fra Storm Weather Center. Sist det ikke falt regn mellom de syv fjell, var lørdag 28. oktober.

– Det er ingen lysning i sikte heller. Lavtrykk på lavtrykk står i kø, sier meteorolog Roar Teigen til iBergen.no.

Ikke redd været
– Bør vi gå i gang med å bygge båt, biskop Ole D. Hagesæther?

– Hehe, nei, det skal vi ikke gjøre. Vi skal heller glede oss over at vi har en Gud som tenker og gjør godt for oss, fremfor å frykte været, sier biskopen til iBergen.no

Hagesæther vedgår at også han kikker forgjeves etter solen for tiden, men hevder det ikke er noe han tenker mye på.

– Vi er jo heldige som tåler alt dette regnet, når vi ser på hjem og landsbyer som blir skylt bort i andre land. For oss blir dette mer en påminnelse om at været er en innretning vi ikke rår med, sier biskopen.

Kompis rømte byen
Fungerende byrådsleder Henning Warloe forstår godt den bibelske sammenlikningen, og innrømmer at han selv også til tider har vært frustrert over griseværet.

– Kombinasjonen av mye regn og sterk vind gjør at det oppleves enda verre enn det kanskje er, sier Warloe.

– Da Noah bygde båt, var det Guds straffedom som kom. Har vi gjort noe spesielt galt her i byen siste året?

– Hehe, nei, det tror jeg ikke. Slikt høstvær kommer med jevne mellomrom her i Bergen. Jeg husker min første høst som student på NHH. Da regnet det så godt som hver bidige dag fra studiestart til jul. En av mine medstudenter fikk nok i desember, han droppet eksamen, pakket og dro hjem, humrer Warloe.

Uvær i dag
Ingen kan vel klandre Warloes studiekamerat. Kanskje blir det flere som pakker snippesken nå i helgen. For selv om det har vært snev av opplett i går og i dag, er det mer elendighet i vente.

– I dag blir det oppholdsvær på formiddagen, før det kommer et kraftig lavtrykk inn som gir store nedbørsmengder utover kvelden og natten, sier meteorolog Teigen.

Storm anslår at det kommer mellom 50 og 100 millimeter nedbør frem til mandag morgen. Det blir også vind styrke sterk kuling, muligens liten storm utsatte steder.

– Regnet går over til byger mandag, med stor sjanse for torden, og fortsatt kuling. Så det blir fortsatt ruskevær, sier Teigen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.