*Nettavisen* Nyheter.

- Trenger medisinsk tilsyn

- Han trenger omgående medisinsk tilsyn, sier advokat Brynjar Meling etter at han lørdag fikk møte sin klient, den drapssiktede 39-åringen i Bergen, for første gang.

06.03.04 17:33

- Mannen trenger omgående medisinsk tilsyn og behandling, sier Meling lørdag ettermiddag.

Han hadde i ettermiddag en lengre samtale med den 39 år gamle mannen. Etter samtalen i Bergen fengsel sier advokaten til NTB at spørsmålet om å påkjære fengslingen ikke er avgjort.

- Det viktigste nå er at mannen får medisinsk tilsyn. Han husker ikke noe av det som skal ha skjedd og kan ikke begripe at han skal ha drept sin eks-kone, sier Meling.

Han mener det er mest korrekt at mannen undersøkes av uavhengig medisinsk ekspertise og ikke bare politilegen.

Ikke motiv
Under samtalen med Meling bekreftet mannen at han hadde uoverensstemmelser med sin eks-kone, men det var etter hans mening ikke de helt store uoverensstemmelsene.

- Konfliktene var ikke verre enn at det avtalte samværet med barna fungerte som det skulle slik mannen så det, sier Meling til NTB.

Tenker på barna
Advokat Meling sier mannen nå befinner seg i en uhyre vanskelig situasjon. Han tenker på barna og ber om at alle tar hensyn til dem i omtalen av saken. Meling sier at han ikke kjenner til om mannen har en sykdomshistorie bak seg, men at han åpenbart har vært helt utenfor da politiet pågrep ham.

Ba om Meling
Det var siktede selv som ba om å få Meling som forsvarer . Siden Meling var på ferie, har Arvid Sjødin møtt i hans sted.

Sjødin overleverte lørdag saken til sin kollega. Tidligere lørdag sa Sjødin til NTB at det i denne saken er helt åpenbare grunner for at siktede trenger både observasjon og behandling.

- Vi tar det som en selvfølge at den drapssiktede 39-åringen blir underlagt judisiell observasjon mens han sitter varetektsfengslet, sier Sjødin.

- Det fremgår av egenrapporter at politiet gjorde tre forgjeves forsøk på å oppnå kontakt med mannen i perioden mellom pågripelsen og fengslingsmøtet, sier Sjødin.

- I koma
Han bekrefter imidlertid at 39-åringen tok ordet under fengslingsmøtet og sa at han ikke kunne huske noe som helst fra den perioden da drapet har funnet sted.

Denne forklaringen gjentok han da han møtte sin forsvarer lørdag.

Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha drept eks-kona i et parkeringshus i Bergen torsdag morgen. Siktede ble pågrepet uten dramatikk torsdag ettermiddag.

Politiet mener drapet bærer preg av en likvidering .

(TV 2 Nettavisen-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.