RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde det var en øvelse

Sist oppdatert:
Flere av de postansatte som opplevde ranet trodde først det var snakk om en øvelse. Men det var før ranerne begynte å skyte mot politiet.

Klokken 22.40 mandag kveld kjørte den sorte van'en av merket Chevrolet Tahoe inn i postens lokaler ved Postgirobygget. Ut stormet flere personer ikledd finlandshetter og kjeledresser - noen mørke andre hvite.

- De første minuttene trodde vi det var en øvelse. Det var helt uvirkelig, forteller et av vitnene som TV 2 Nettavisen har snakket med.

Munnkurv
Flere vitner har fått beskjed om ikke offentlig å fortelle om ranet. Ingen ønsker derfor å stå fram i media.

Et vitne forteller at de ansatte søkte tilflukt på forskjellige gjemmesteder i lokalet. En av ranerne skal ha oppført seg spesielt truende. Etter hvert så de ansatte at ranerne begynte å skyte mot politiet. De løsnet også skudd mot en dør og et vindu da de forlot bygningen.

- Svært skremmende
De ansatte skal i kveld ha et fellesmøte for å snakke om ranet. Her vil også psykologer og andre ressurspersoner være til stede.

- Vi hadde aldri trodd at noe slikt skulle skje på Posten. Heldigvis løsnet de ikke skudd mot ansatte, men dette var svært skremmende, spesielt for de to som ble tatt som gisler, sier et vitne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere