*Nettavisen* Nyheter.

- Trodde ikke det var sant

Foto: (TV 2)

Begge de drapssiktede i Butt-saken stiller seg uforstående til likfunnet i hagen.

19.01.08 19:43

Onsdag fant politiet et hittil uidentifisert lik i drapssiktede Mirza Ghulam Hussains (57) hage.

Politiet håper og tror at det er savnede Zahid Mahmood Butt som er funnet død, men kan ikke bekrefte likets identitet før obduksjonsrapport foreligger. Butt har vært savnet siden 9. juli i fjor, og politiet har hele tiden trodd at Butt hadde blitt utsatt for en kriminell handling.

- Vet ikke
Verken Butts niese Uzma Mubeen Hussain (33) - som også er drapssiktet - eller hans svoger Mirza Ghulam Hussain vedgår å ha kjennskap til liket.

- Min klient fikk kjennskap til forholdet av politiet, og hun har gitt uttrykk for at hun hadde vanskelig for å tro at det var sant, forteller kvinnens forsvarer Odd Rune Torstrup til Nettavisen.

Hun var i avhør med politiet onsdag, og har i samråd med sin advokat godtatt politiets krav om varetektsfengsling med fullstendig isolasjon i to uker.

- Hun vet ikke hvem som ligger i hagen, hvordan vedkommende har blitt plassert der, eller hvordan vedkommende har avgått med døden, sier Torstrup.

- Spent på obduksjonen
Forsvareren sier at kvinnen fastholder ved at hun verken erkjenner straffskyld eller innrømmer kjennskap til noe i siktelsen.

- Nå venter vi med interesse på den foreløpige obduksjonsrapporten. Den vil blant annet kunne fortelle noe om dødstidspunktet og om liket har blitt flyttet, sier Torstrup, som understreker at hans klient vil stille opp i ethvert avhør som politiet måtte begjære.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Den døde har ligget i jorda utenfor huset en god stund. Politiet må derfor trolig bruke DNA-analyser for å få sikker identitet.

- Vi har sendt kroppen til obduksjon. Det kan ta noe tid før vi får identifisert den døde, sa politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen torsdag formiddag.

- Sjokkert
Også Mirza Ghulam Hussains forsvarer Brynjar Meling opplyser at hans klient stiller seg uforstående til likfunnet.

- Han er sjokkert over funnet og stiller seg helt uforstående til det. Han sier han ikke har noen kjennskap til liket, og står ved sine tidligere forklaringer, sier Meling til NTB.

Ifølge nyhetsbyrået vil mannen i løpet av torsdag kveld ta stilling til om han aksepterer politiets krav om varetektsfengsling i full isolasjon de nærmeste to ukene. Hvis han ikke samtykker, vil saken bli avgjort under fengslingsmøtet i Stavanger tingrett fredag klokken 10.

Både Mirza Ghulam Hussain og Uzma Mubeen Hussains har vært varetektsfengslet siden slutten av september i fjor. Først ble de siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet, og i oktober ble begge to siktet for drapet på Butt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag