*Nettavisen* Nyheter.

- Trodde jeg skulle bli drept

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

Kvinne (27) gjengvoldtatt av minst tre menn.

10.03.09 10:03

(iOslo.no) I en leilighet på denne adressen i Trondheimsveien ble kvinnen (27) voldtatt av minst tre menn sommeren 2007. Bare én av voldtektsmennene er tatt for ugjerningen.

- Politiet har kun greid å få tak i identiteten på to av gjerningsmennene. En av dem har rømt, og han har politiet ikke fått tak i, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari ved Oslo statsadvokatembeter til iOslo.no.

Kritiserer politiet
Dommen kritiserer politiets arbeid kraftig.

«Retten stiller seg uforstående til politiets manglende evne til å oppspore NN (den bekjente) i de nærmeste dagene etter voldtekten. Retten forstår heller ikke hvorfor politiet ventet så lenge, mer enn trekvart år etter at resultatene fra Rettsmedisinsk institutt forelå, med å etterlyse NN gjennom Interpol», heter det i dommen.

- Det ser ut som han er etterlyst altfor sent. Det er det vanskelig å være uenig i. Vi vet også at det har vært telefonkontakt mellom han om fornærmedes telefon minst en gang etter hendelsen, sier statsadvokat Fari.

Rev av buksene
Han var aktor i straffesaken mot den liberiske statsborgeren (26) som nå er dømt for å ha vært med på voldtekten. I dommen beskrives de grove handlingene.

«NN (den identifiserte politiet ikke har fått tak i) skal da ha kastet henne overende på sengen/madrassen, revet av henne buksene og gjennomført samleie. Hun skrek, men NN tok ingen notis av dette – han bare fortsatte å ta henne med vold», heter det i dommen.

Etter å ha fullbyrdet samleiet holdt han kvinnen nede ved å presse skuldrene hennes ned mot madrassen. Deretter voldtok flere av mennene i leiligheten henne etter tur. Ifølge dommen gjorde 27-åringen først motstand, men av frykt for sitt liv ga hun seg etter hvert med dette.

Voldtatt av tre-fire personer
Analyser av sædceller fra kvinnens undertøy har vist DNA fra minst tre personer, kanskje fire. Rapporten fra Oslo legevakt etter anmeldelsen beskriver kvinnen som sjokkpreget.

- Jeg trodde jeg skulle bli drept, sa hun gang på gang til legene.

Hun forklarte i retten at hennes bekjente hadde vært helt rolig etter voldtekten, og spurt henne om det gikk bra.

Den grove voldtekten skjedde etter at kvinnen hadde møtt en bekjent (den identifiserte voldtektstiltalte politiet ikke har fått tak i) på et utested i Oslo. Dette var kameraten til 26-åringen som nå er dømt. Sammen dro de tre til 26-åringens leilighet i Trondheimsveien, hvor det også var flere kamerater av liberieren.

DNA-avslørt
Da kvinnen ville gå fra stedet en stund etterpå, tok den bekjente henne inn på en sovealkove. Da hun ikke ønsket å ha frivillig samleie med ham, startet voldtekten.

Selv forklarte 27-åringen i retten at det var minst to menn som voldtok henne etter den bekjente, men hun var ikke sikker på om en av dem det var 26-åringen som nå er dømt.

Han ble imidlertid knyttet til voldtekten gjennom DNA-prøver i undertøyet til 27-åringen.

Kvinnen dro rett på legevakten etter voldtekten, og politiet ble kontaktet. Morgenen etter ble 26-åringen pågrepet i leiligheten. Den bekjente er ikke pågrepet av politiet. Først da det ble tatt ut tiltale i denne saken ble han ettersøkt gjennom Interpol.

Likevel ble 26-åringen dømt til fengsel i fem år for voldtekten. I tillegg må han betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

iOslo.no har vært i kontakt med 27-åringens bistandsadvokat Brit Farhang, men hun ønsker foreløpig ikke å gi noen kommentarer.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag