- Trolig Drarviks skrift

Kripos` skriftekspert sannsynliggjør at det er Andreas Drarvik som har skrevet slibrigheter som «hore» på kvinnens hus.

18.01.06 08:29

SAUDA (TV 2 Nettavisen): Den permitterte ordføreren Andreas Drarvik er tiltalt for ti tilfeller av seksuell trakassering. I perioden fra august 2003 til januar 2005 skal mannen ha skrevet upassende meldinger på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda.

I retten tirsdag fortalte Kripos` skriftekspert Per Ove Haddal at Kripos konkluderer med at skriften på veggen og skriften i skriftprøvene kan være den samme.

Mest sannsynlig ordføreren
Men helt sikre er de ikke. Kripos utelukker verken at andre kan ha utført skrivingen, eller at det kan være et tilfeldig samsvar.

- Vi mener likevel at sannsynligheten er større for at skriften var utført av Drarvik enn av noen andre, sa Haddal.

Han la til at Kripos har veldig strenge krav til å uttale seg med sikkerhet, særlig i en skriftsak. Kravet til å kunne trekke den sikreste konklusjonen, er at det skal være en skrift som er karakteristisk. I tillegg må man finne igjen det karakteristiske i saken.

- I denne saken er det karakteristiske trekk, og de finnes igjen. Men det er forholdsvis lite omstridt skrift, og da er vi nødt til å ta forbehold, sa han.

Haddal la til at det i slike saker er nødvendig å trekke inn alternative scenarier.

Andre kan ha skrevet
- Hvis ikke det er tiltalte, hva kan da være løsningen? I denne saken kan det være at en annen person har skrevet dette og tilfeldigvis har likheter med skriften. En annen mulighet er at noen kan ha skrevet for å gi inntrykk av at det er Drarvik som har skrevet. Da har man ikke bare kjent til Drarviks skrift, men også hans fordreide skrift, sa han.

Drarviks forsvarer, Anne Kroken, mener uttalelsene fra Kripos`skriftekspert tirsdag ikke har forandret saken på grunn av den usikre konklusjonen.

Hennes klient venter nå spent på sakens utgang. Han vil ikke spekulere i hvilke andre personer som kan ha stått bak skribleriene.

- Jeg er som før og sier meg ikke skyldig. Utover det vil jeg ikke uttale meg om dette nå, sier Drarvik til TV 2 Nettavisen.

Drarviks advokat er ikke spesielt fornøyd med politiets fremgangsmåter under etterforskningen av saken, og vil bruke resten av dagen i retten tirsdag til å belyse ulike sider av dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.