RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansmannen Christer Tromsdal, som i går ble skutt i kneet på Frogner i Oslo, mener at skuddet slett ikke var noe uhell.

- Tromsdal ville ha møtet

Sist oppdatert:
Finansakrobat Christer Tromsdal ville diskuterte sin hardt pressede gjeldsituasjon da han ble skutt i kneet ved en ulykke, hevder mannen som i dag blir begjært varetektsfengslet.

Mannen motsetter seg varetektsfengsling. Han mener det ikke er fare for bevisforspillelse siden han har erkjent at det var han som avfyrte skuddet.

Tromsdal sier til VG onsdag at skuddet ikke var en ulykke, men at den siktede mannen skjøt ham i benet med vilje.

- Han sa han hadde penger til gode i forbindelse med Lindegaard-konkursen. Plutselig dro han opp en Colt-pistol med langt, svart løp. I ren refleks slo jeg ned med albuen. Det ble et basketak, og han skjøt meg i kneet, sier Tromsdal til VG.

Ifølge den siktedes advokat, John Christian Elden, var det Tromsdal som hadde tatt initiativ til møtet utenfor Frogner kirke tirsdag formiddag.

Ønsket seg pistol
- Han ble bedt av Tromsdal om å møte ham. Tromsdal ville to ting. Det ene var å diskutere tilbakebetaling av penger som Tromsdal skyldte min klient. Det andre var at Tromsdal ønsket en pistol for å forsvare seg, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

- De har hatt flere avtaler om tilbakebetaling som ikke har blitt overholdt. Det var en ny slik avtale som skulle inngås. Jeg ønsker ikke å si noe om beløpets størrelse, men det var ikke snakk om hundrelapper, sier Elden.

Tiltalte ringte politiet
Tromsdal og den siktede er gamle venner, og Elden hevder de også var gode venner da de snakket sammen i bilen i Bygdøy Allé.

- Skuddet gikk av ved et uhell. På grunn av den pågående etterforskningen ønsker jeg ikke å gå i detalj om hva min klient har forklart om dette.

TV 2 Nettavisen skrev tirsdag at den nå siktede mannen kjørte videre til Kongsgården på Bygdøy der han selv ringte politiet og fortalte om skyteepisoden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere