*Nettavisen* Nyheter.

- Tror han falt fra båten

Foto: (PRIVAT)

Thomas Sebastian (19) ble observert klatrende på rekkverket før han forsvant.

29.10.06 21:11

Observasjonen ble gjort av en mann og en kvinne etter at de hadde snakket med 19-åringen ute på dekk om bord på Stena Lines partycruise mellom Oslo og Fredrikshavn ved 00.30-tiden fredag.

Siden skal ingen ha sett Thomas Sebastian Eriksrud Andresen, og fredag morgen ble han meldt savnet.

- Ser ut som ulykke
Kvinnen som snakket med 19-åringen på dekk meldte seg for politiet da hun kjente igjen bildet av den savnede gutten i avisen. Hun ble søndag avhørt, og politiet mener nå at det hele trolig dreier seg om en ulykke.

- Det ser ut som om det har vært en ulykke, at han har klatret på rekkverket og falt i sjøen. Ingen har sett ham falle, men folk har sett at han har klatret på rekka, sier vaktleder Kjell Pedersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Han forteller at den avhørte kvinnen sammen med en annen ung mann snakket med den noe berusede 19-åringen på dekk.

- Etter at de hadde pratet med ham så er han observert klatrende på rekka. Så kom det et par til som de sto og pratet med, og så skulle de gå og se etter ham. Da var han borte, og de regnet med at han hadde gått inn, sier Pedersen.

Vurderer strandsøk
Det var natt til torsdag denne uka at Thomas Sebastian var med rundt 1.500 andre ungdommer på et studentcruise tur-retur Oslo-Fredrikshavn. Det var først fredag morgen at gutten ble meldt savnet av sin mor, da han ikke kom hjem.

Thomas Sebastians mor, Anette Wold, forteller til Dagbladet søndag at hun ble oppringt av sønnens kamerat torsdag kveld. Kameraten fortalte da at han ikke fant Thomas Sebastian.

Politiet fortsetter nå etterforskningen av saken, og vil mandag få vite hvor båten befant seg ved 00.30-tiden.

- Hvis båten var i Norge skal vi be om strandsøk, og hvis den har vært i Sverige må vi anmode om søk, sier Pedersen ved krimvakta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.