*Nettavisen* Nyheter.

- Tror Njøten er redd

Foto: MMS-foto: Birthe Steen Hansen

Anne Grethe Fagereng frykter at sterke bakmenn hindrer Stian Njøten fra å komme hjem til politiavhør.

18.01.07 11:54

(iBergen.no) Den tidligere torpedoen Stian Njøten skulle til avhør hos politiet i Kristiansand tirsdag, men dukket ikke opp som avtalt. Etter det han har fortalt politiet, var han fortsatt på ferie i utlandet, men andre personer rundt Njøten har fått andre diffuse forklaringer.

Njøten skulle forklare seg om sin rolle i den såkalte Fagereng-saken. Før jul gikk han ut i Se og Hør og fortalte at det var han som sto bak en rekke angrep mot tidligere rådmann i Bergen kommune Ragnar og hans kone Anne Grethe Fagereng på 1990-tallet.

- Aner ikke hva de kan gjøre
Ifølge Njøten var han på oppdrag fra personer som ønsket å ta knekken på ekteparet. Det er disse personene Anne Grethe Fagereng nå frykter kan ha fått Njøten tili å utebli fra avtalen med politiet.

- Det er sterke krefter som står bak dette. Når de kunne drive å spionere på oss, så aner man jo ikke om de kan skade ham. Jeg er sikker på at han er redd, sier Fagereng til iBergen.no.

Njøtens troverdighet fikk en knekk da det kom fram i etterkant av Se og Hør-oppslaget at han skal ha vært glad i å fortelle røverhistorier. Personer i det kriminelle miljø har også uttalt at Njøten var et ukjent navn i miljøet. Flere stilte spørsmålstegn ved om han kunne ha blitt leid som torpedo i en alder av 19 år.

- Han er seriøs
Men Fagereng tror fortsatt på Njøten, etter at de selv satt ansikt til ansikt med ham på advokat Helge Wesenbergs kontor og fikk hele fortellingen.

- Jeg tror ikke han har fått kalde føtter. Han virket så klar den gang vi møtte han. Da fortalte han at han angret og ville gjøre opp. Jeg velger å tro at han dukker opp. Han må vel bare få summet seg litt, tror Fagereng.

Etter å ha slitt med å få tak i Njøten siden før jul, tirsdagense uteblivelse fra avhør har politiet i Kristiansand har nå en ny avtale med Njøten. Da skal han forklare seg om hvem han hevder står bak torpedo-oppdraget mot ekteparet.

Saken er viktig spesielt for Anne Grethe Fagereng fordi hun ble dømt blant annet for forsikringssvindel i forbindelse med saken. Påtalemyndigheten mente ekteparet hadde iscenesatt både innbrudd og overfall mot seg selv for å innkassere forsikringspenger.

Ekteparet har hele tiden hevdet de var uskyldige.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag