*Nettavisen* Nyheter.

- Tror Stoltenberg vil ha reelle diskusjoner

Foto: Statnett

Klokka 14 i dag tropper en gruppe Hardanger-ordførere opp på statsministerens kontor.

10.08.10 09:00

- Vi oppfatter dette som en invitasjon til en litt annen type dialog enn det vi har hatt til nå, sier Ulvik-ordfører Mona Hellesnes til NRK P2.

Venstre-ordføreren er også styremedlem i aksjonen Bevar Hardanger.

- Håper å diskutere alternativer
- Jeg tror ikke vi nødvendigvis får en direkte tilbakemelding, men jeg håper vi kan diskutere de alternativene og ikke minst de innspillene som har kommet de siste dagene, sier Hellesned og nevner brevet fra Sivilombudsmannen og innspill fra Sintef.

Hellesnes sier at hun har hørt hva blant andre statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) på Statsministerens kontor har uttalt, nemlig at beslutningen nå er tatt, men sier hun ikke tror de inviterer til møte dersom holdningen er så bastant som Schjøtt-Pedersen har gitt uttrykk for.

Hellesnes er klar på at det ikke er justering av mastetraseen de ønsker å diskutere, men reelle alternativer.

Mener kabelalternativet ikke er godt nok vurdert
- Vi har fått høre at det er reelle alternativet til et luftspenn, og det er det vi vil diskutere. Det eneste som ikke her vurdert skikkelig er kabelalternativet. Her jobber tiden for oss. Det har skjedd en rivende teknologisk utvikling siden konsesjonssøknaden ble fremmet, sier Hellesnes til NRK.

Ap-topper ber om nye løsninger
Flere sentralstyremedlemmer i Arbeiderpartiet ber om nye løsninger for Hardanger-kraftlinjen.

Lørdag gikk Odd Kristian Reme fra Rogaland ut og sa at han ville bringe saken inn for sentralstyret. Nå sier flere sentralstyremedlemmer til Bergens Tidende at det må være mulig å se på saken på nytt, melder NTB.

- Jeg vil oppfordre Jens til å lytte når han i dag møter partifeller fra Hordaland. Så må man finne fram til en løsning som tar hensyn til alle parter, sier statssekretær Lubna Fjell fra Hordaland ifølge NTB.

Hun får støtte fra Bjørn Inge Mo fra Troms.

- Jeg tror vi må ta en nasjonal diskusjon om verdien av ubesudlet natur. En del må gjøres for å kvalitetssikre de prosessene som er gjort, sier Mo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.