RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror våpenet er mitt

Sist oppdatert:
Etter å ha sett våpenet som ble funnet i Orderud-skatollet på TV, ringte en mann til privatetterforsker Harald Olsen og forklarte at han trolig har eid våpenet.

Pistolen, en Colt-pistol kaliber 22, ble funnet av Per Orderuds fetter Lars og Mette Orderud i et skatoll fra kårboligen på Orderud gård tirsdag kveld. Siden har den vært i en safe hos privatetterforsker Harald Olsen, som overleverte våpenet til politiet lørdag.

Anonym telefon
Så fikk Olsen en telefon.

- Vedkommende kom med flere opplysninger om våpenet, og oppga navn på en person han hevdet å ha videresolgt det til. Denne personen har ingen tilknytning til Orderud-familien. Selv ønsket tipseren ikke å oppgi navn, og han ringte fra skjult nummer, sier Olsen til Aftenposten.

Mannen som ringte var ikke helt sikker på når han solgte våpenet, men mente det kunne være 15-20 år siden. Ifølge Olsen var mannen som ringte, en narkoman.

- Ikke drapsvåpenet
Privatetterforskeren leverte lørdag pistolen som ble funnet i skatollet på Orderud gård, til politiet. Pistolen er ifølge politiet ikke registrert, og ingen har meldt den stjålet.

Den ble funnet i skatollet etter at møbler fra kårboligen ble auksjonert bort til familiemedlemmer, mer enn fem år etter trippeldrapet på gården. Politiet mener at det ikke dreier seg om drapsvåpenet, fordi det har feil kaliber.

Både privatetterforsker Harald Olsen og Lars Grønnerøds advokat krever likevel ny etterforskning etter pistolfunnet på Orderud gård. De tror pistolen kan bidra til å kaste nytt lys over saken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere