*Nettavisen* Nyheter.

- Truet faren med ljå

39-åringen fra Lillesand er psykisk syk og følte seg ensom. Nå er han dømt for trusler og angrep på foreldrene.

14.05.07 18:51

En 39 år gammel Lillesand-mann skal ha truet faren med ljå og kastet den og glasskår etter ham. Nå er han dømt til fengsel i fem måneder. I tillegg må han betale 2.000 kroner i saksomkostninger, skriver Fædrelandsvennen på nett. Straffen anses sonet siden mannen har sittet 142 dager i varetekt.

Retten la vekt på «sterke allmennpreventive grunner» da straffen ble utmålt, men la i formildende retning vekt på at mannen har en alvorlig psykisk lidelse. Selv har han forklart at han ønsket kontakt med og hjelp fra foreldrene og at han følte seg ensom.

39-åringen var ilagt besøksforbud overfor foreldrene da angrepet han nå er dømt for skjedde. 8. oktober i fjor oppsøkte han ifølge tiltalen foreldrenes hus, knuste flere vinduer i inngangsdøren med ljå og spark og kastet deretter glasskår inn i entreen. Skaftet på ljåen traff farens kne. 39-åringen har avvist at han ønsket å skade faren, mens faren har forklart at sønnen skal ha kommet med drapstrusler. 39-åringen nektet straffskyld også for trusler som skal være framsatt på telefon overfor politiet.

Retten fant at han hadde handlet med forsett i begge tilfellene, skriver Fædrelandsvennen på nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.