*Nettavisen* Nyheter.

- Truet med å skyte sønnen

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (Svein Gustav Wilhelmsen)

Flere småbarnsfamilier i Oslo bundet og brutalt ranet. Fire menn tiltalt.

24.02.10 08:14

Mandag starter rettssaken mot de fire mennene i 20-årsalderen i Oslo tingrett.

Mennene er tiltalt for flere grove ran mot familier i Oslo i 2008 og 2009. De skal ha truet familiene med kniv og pistol. Familiemedlemmer skal også ha blitt bundet i forbindelse med ranene.

Bundet med strips
I ett av ranene, som skjedde på Bjørndal i februar i fjor, skal en norskpakistansk småbarnsfar ha blitt slått og fått rettet en pistol mot hodet. Deretter skal han og hans kone, og deres to barn på 2 og 4 år, blitt ført inn på et soverom der ekteparet ble bundet med strips på hender og føtter, ifølge tiltalen.

«Han uttalte at de ville "skyte sønnen" e.l. dersom X oppga uriktig kode på sine bankkort..», står det i tiltalen fra Statsadvokatene i Oslo.

Familien ble frastjålet flere bankkort, smykker, klokker og andre gjenstander til en samlet verdi av nærmere 400.000 kroner, samt 15.000 kroner i kontanter.

Tre av mennene er tiltalt for dette ranet, som var rettet mot familien til en forretningsmann.

- Våpen mot hodet
I desember 2008 ble en annen familie av vietnamesisk opprinnelse utsatt for et grovt ran på Lille Tøyen. Også her skal det ha blitt rettet et håndvåpen mot hodet og/eller en kniv mot halsen til to familiemedlemmer. De ble slått i hodet og/eller på kroppen og ble bundet med strips, ifølge tiltalen.

En av ranerne skal ha truet med å drepe deres datter ved å si følgende: "dersom dere ikke hører på oss vil vi drepe datteren din". Familien ble frastjålet 22.900 kroner i kontanter.

Ung kvinne ranet hjemme
Mennene er også tiltalt for flere andre ran, blant annet et grovt ran i Bærum der de truet en ung kvinne av iransk opprinnelse med våpen som var alene hjemme, og bandt hendene og føttene hennes med tape.

Hun ble frastjålet smykker, klokker og andre verdier til en verdi av totalt 172.000 kroner, samt 30.000 i kontanter og 46.000 kroner i diverse utenlands valuta.

Det er satt av 12 dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag