*Nettavisen* Nyheter.

- Truet med å spre nakenbilder

Kvinnen skal ha blitt sex-utpresset og voldtatt i lengre tid av kjæresten sin. Les den sterke historien fra retten.

13.04.07 13:40

(iOslo.no) Torsdag startet rettssaken mot den 29 år gamle mannen som er tiltalt for å ha voldtatt kjæresten sin ved tre forskjellige anledninger, blant annet med en dildo.

29-åringen, som er britisk statsborger, nektet straffskyld på alle punkter. Tiltalten inkluderer voldtekt, legemsfornærmelse og tre brudd på besøksforbud.

Etter at tiltalte hadde forklart seg i flere timer om forholdene, var det ekskjærestens tur. I tre og en halv time fortalte hun om det fire år lange forholdet som skal ha kulminert med at kjæresten banket opp og voldtok henne grovt i hennes egen hybel.

- Sjalu kjæreste
Paret ble sammen i 2001 mens kvinnen studerte, og på et tidspunkt var de både samboere og forlovede.

- De første årene var forholdet ganske bra, men jeg ser i ettertid at det ikke var noe reell respekt fra hans side, forteller kvinnen gråtkvalt i Oslo tingrett.

Etter hvert som forelskelsen dabbet av, så hun at kjæresten hele tiden ville vite hvor hun skulle og hvem hun skulle møte.

- Han var ganske sjalu. Når vi var ute på byen, måtte jeg passe på hvem jeg snakket med og hva jeg sa, sier kvinnen, som beskriver kjæresten som en helt annen person når han hadde drukket.

- Det var som natt og dag.

- Maste seg til sex
I retten fortalte tiltalte at de to hadde et veldig seksuelt forhold, og hadde forskjellige typer sex nærmest daglig. Fornærmede derimot hadde en annen versjon av forholdet. Hun beskriver en kjæreste som var «pornofiksert» og maste seg til ting hun ikke ville gjøre.

- Det var mye masing og press fra hans side for forskjellige typer sex. Til slutt gikk jeg med på det, så han skulle slutte å mase, forteller kvinnen.

- Ved flere anledninger våknet jeg av at han hadde analsex med meg. Da ble jeg ganske sint og skrek til han, sier kvinnen.

Kvinnen måtte flere ganger i løpet av forklaringen stoppe opp og tørketårene. Mens hun prøvde å huske hva som har skjedd, fiklet hun med lommetørkleet som lå foran henne i vitneboksen.

Trusler
Høsten 2005 skal forholdet mellom dem ha tatt en brutal vending. Kvinnen ville gjøre slutt på forholdet, noe mannen skal ha reagert kraftig på. Ved flere anledninger skal mannen ha truet med å ta sitt eget liv hvis de to ikke ble sammen igjen.

- En gang ringte han meg og fortalte at nå hadde han kniven på håndleddene. Jeg ble ganske redd og måtte ringe moren hans for å få ham til å stoppe, sier fornærmede.

Da hun nektet tiltalte å komme på besøk i en ferie, skal han ha kommet med mer ekstreme trusler.

- Han hadde fått tak i e-postadressen til alle vennene mine på skolen og sånt. Hvis jeg ikke gjorde som han sa, ville han sende ut en e-post til alle sammen og legge ved alle mine personopplysninger. Han skulle også legge ved nakenbilder av meg som han hadde på mobilen, sier hun, som skal ha fått tilsendt e-posten for å se hva den inneholdt.

Kvinnen forteller at hun slettet e-posten like etter at hun fikk den, så politiet har ikke fått tilgang til den.

- Innførte poengsystem
Tiltalte skal ha innført et slags poengsystem for kvinnen, basert på hvor bra hun oppførte seg.

- Siden jeg hadde vært ekkel mot ham og slått opp, startet jeg på minus. Så måtte jeg jobbe meg over på pluss, ellers ville han sende ut e-posten, sier fornærmede.

Ifølge kvinnen, måtte hun ta nakenbilder av seg selv, oppfordre til telefonsex og lignende for å få plusspoeng.

Tiltalte har benektet enhver kjennskap til et slikt poengsystem under sin forklaring for tingretten.

- Voldtatt og truet
På vårparten 2006 flyttet de to sammen igjen. Få uker senere skjedde den første angivelige voldtekten.

Under denne delen av forklaringen har kvinnen tydelige problemer med å huske nøyaktig hva som skjedde på hvilken av de tre kveldene som strakk seg over en måned.

Den første gangen skal tiltalte ha mistenkt at hun hadde vært utro. Ifølge kvinnen skal han ha begynt å avhøre denne og truet henne med en stor kjøkkenkniv. Den påfølgende voldtekten skal ha vart i flere timer, selv om kvinnen kjempet i mot.

- Flaks at jeg overlevde
Den neste gangen skal ha skjedd etter at paret kranglet åpenlyst i gata etter en bytur.

- Han slengte meg i flere butikkgitter, ristet meg og holdt kvelertak, sier kvinnen i retten.

Til slutt ble politiet tilkalt til stedet, men kvinnen ville ikke at kjæresten skulle pågripes. Isteden dro de hjem sammen. Der skal det ha oppstått et basketak, før tiltalte voldtok kvinnen gjentatte ganger.

- Han tok et skikkelig kvelertak på meg, så jeg holdt på å svime av. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv som jeg var da. Etterpå har jeg tenkt at det var flaks at jeg overlevde, sier fornærmede i retten.

Denne gangen skal tiltalte ha brukt kjøkkenkniven til å rispe kvinnens arm.

Kvinnen forklarer i retten at kjærestens kontroll gjorde at hun ikke skjønte hvor grensen gikk. Det var først etter den andre angivelige voldtekten at hun skjønte hun hadde blitt voldtatt.

- Neste gang noe slikt skjedde, så skulle jeg gå til politiet.

Pågrepet
Den tredje og siste hendelsen skal ha skjedd etter et nachspiel en drøy uke senere. Kvinnen skal ha vært livredd for å bli kvalt igjen, og ville ikke provosere kjæresten.

Tiltalte skal ha revet av kvinnens klær for deretter å voldta henne - også med en dildo.

Da tiltalte til slutt forlot kvinnens hybel, kjappet hun seg ut og ringte politiet. Hun ble plukket opp av en patrulje like etterpå, og kjæresten ble pågrepet senere den kvelden.

Søvnproblemer og angst
Siden de angivelige voldtektene har kvinnen slitt med søvnproblemer, angst og klaustrofobi. Hennes mor har måttet bo hos henne i lengre perioder og fulgt henne til og fra skolen.

I juli ble tiltalte løslatt fra varetekt fordi etterforskningen halte ut, og han ble ilagt et besøksforbud. Mannen skal siden juli ha brutt dette rettsforbudet tre ganger. Den siste gangen ble han pågrepet etter at kvinnen utlyste voldsalarmen sin. Mannen har siden da sittet i varetekt.

Saken mot den 29 år gamle briten avsluttes i neste uke. Han risikerer flere år i fengsel, og kvinnens bistandsadvokat varsler et krav på over 500.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.