*Nettavisen* Nyheter.

- Truet med å voldta politi-foreldre

16-åring tålte ikke å få tilsnakk for at han syklet inne på kjøpesenteret.

11.04.07 15:00

(iBergen.no) : Gutten møtte i går i Nordhordland tingrett, tiltalt for trusler om både vold og sexforbrytelser etter en episode på Sartor Senter på Sotra 31. august i fjor.

– Episoden startet med at tiltalte syklet inne på kjøpesenteret, og at vekteren ba ham om å gå av sykkelen og trille den, sier politiadvokat Elisabeth Soglo ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

«Jeg skal skjære av deg nesen!»
16-åringen taklet tilsnakket heller dårlig. Uten noen videre foranledning truet han vekteren blant annet med å sende ham på sykehus, og påstod at han nettopp hadde sluppet fri etter å ha sonet 22 måneders fengselsstraff for vold.

Noe som bare var tull. Gutten er tidligere ustraffet.

Vekteren ble like fullt skremt og tilkalte politiet for å få roet ned tenåringen. Men også lensmannsbetjenten som kom til, fikk så hatten passet. 16-åringen truet blant annet med å skjære av både nese og kjønnsorgan på politimannen, og hevdet også at han ville oppsøke betjenten privat og voldta både ham og begge hans foreldre.

– Trusler av denne karakter er noe vi ser svært alvorlig på, sier politiadvokat Soglo.

- Positiv utvikling
Påtalemyndigheten la i retten i går ned påstand om samfunnsstraff på 210 timer for 16-åringen, som i tillegg til truslene mot vekteren og politibetjenten måtte svare for en rekke bilinnbrudd på Sotra høsten 2006. Gutten er også tiltalt for bruk og besittelse av mindre mengder narkotika, og trusler mot ansatte på barnevernsinstitusjoner.

– Dette er en ung mann som er tidligere ustraffet og er inne i en positiv utvikling. Derfor mener vi at det er tilstrekkelig med samfunnsstraff, sier politiadvokat Soglo.

16-åringen erkjente straffskyld for de fleste av punktene i tiltalen under rettssaken i går. Dom i saken faller kommende fredag.

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.