*Nettavisen* Nyheter.

- Truet med drap, tente på hus

25-åringen skal ha risset «187 din dag kommer» inn i døren til sin rival. Tre måneder senere sto huset i lys lue.

(iBergen.no) Fem personers liv sto i fare da den innvendige trappeoppgangen begynte å brenne midt på natten. Men ingen av disse var mannen 25-åringen flere ganger skal ha truet på livet, ifølge tiltalen Riksadvokaten nå har tatt ut.

Truet med drap
Fra sommeren 2005 og fram til starten av mars 2006 mottok mannen gjentatte drapstrusler fra den tiltalte 25-åringen. De fleste gruoppvekkende truslene tikket inn som tekstmeldinger på mobiltelefonen hans, men langt mer skremmende var trusselen som ble risset inn med kniv utenfor døren til den vettskremte rivalen.

«187 din dag kommer» var budskapet, som av mannen ble oppfattet som en drapstrussel. Tre måneder senere skal 25-åringen ha bestemt seg for at dagen var kommet, mener påtalemyndigheten. Midt på natten den 12. mars 2006 skal han ha oppsøkt huset til sitt offer, helt bensin i trappens øverste trinn og tent på.

Var ikke hjemme
Men rivalen han skal ha ønsket å drepe, var ikke hjemme den natten. Det var derimot en småbarnsfamilie som bodde i første etasje. Familien på fem var nær ved å brenne inne i brannen som oppsto. Til alt hell ble flammene og røyken oppdaget og ingen personer kom til skade. Likevel ble huset påført skader for 50.000 kroner, og rivalens leilighet var ubeboelig i tiden etterpå.

I tiltalen taes det forbehold om at det vil nedlegges påstand om erstatning til både rivalen, nabofamilien og forsikringsselskapet som måtte betale for skadene.

Det er ikke kjent om 25-åringen erkjenner straffskyld etter tiltalen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.