Gå til sidens hovedinnhold

- Truet meg med blodig kniv

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Med blodig kniv og hevet arm kom den dobbeltdrapstiltalte iraneren mot det kvinnelige vitnet.

- Han sa han ikke skulle skade meg siden jeg var kvinne, forklarte et 41 år gammelt kvinnelig vitne til Kristiansand tingrett tirsdag.

To menn på 41 og 54 år ble drept med kniv i en kommunal leilighet 29. juli i fjor. Kvinnen forklarte hva som skjedde.

Den drapstiltalte iraneren (51) møtte ikke i retten tirsdag, og det er en broket forsamling med vitner fra et sterkt rusbelastet miljø som forklarer seg for retten i dag.

- Jeg er misbruker, men jeg lyver ikke, forsikrer 41-åringen.

Skulle hente nøkler
Dagen drapene skjedd bestemte tre menn seg for å oppsøke iraneren for å få tilbake nøklene som en 35 år gammel kvinne skal ha hatt etter et kjæresteforhold hun hadde hatt med en av dem. De tre antok 35-åringen kunne være i leiligheten til den tiltalte iraneren.

Leiligheten lå i samme oppgang som et av vitnenes leilighet, og brått kom John Arne Egebakken (45) løpende tilbake til vitnets leilighet.

- Han sa det er helt texas der borte. Han er helt vill. Dette blir for vilt for meg. Du må ringe politiet. Han låste døra med en gang. Noen tok i døra like etter at han kom inn. Jeg spurte hva som hadde skjedd, han sa at han (tiltalte, red. anm) holdt på med kniv. Jeg tok det med en klype salt, for jeg har vært oppi en del, forklarte kvinnen i retten.

Hun gikk ut i gangen, og fant den 35 år gamle venninnen sin lent oppetter døråpningen. Tiltalte kom gående imot henne med kniven i hånden med strak arm. Hun så det var blod på kniven.

«Du er ei jente, så deg skal jeg ikke gjøre noe», sa tiltalte.

- Allerede da fikk jeg panikk, sa kvinnen.

«Jeg må lov til å forsvare meg, jeg også», skal iraneren ha sagt.

Livløs
Hun så den ene kameraten ligge livløs midt i gangen. Den andre kameraten satt på en stol inne i leiligheten.

- Han sa at det var godt jeg kom og at jeg måtte ringe etter ambulanse og politi. Han var engstelig og redd, forklarte kvinnen.

«Han stakk meg, den jævelen», skal kameraten også ha sagt. Senere døde han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget