- Tsunami-offer kvalte kona

Foto: Håkon Høgetveit (Nettavisen)

39-åringen tok livet av sin 32-årige kone på Røa i mars i fjor.

19.01.08 14:29

(iOslo.no) Mandag starter rettssaken mot den 39-årige srilankesiske mannen som står tiltalt for å ha kvalt sin 32-årige kone i parets leilighet i Ekraveien på Røa i mars i fjor. Mannen meldte selv fra til en politipatrulje om at han hadde kvalt kona, og politiet rykket til partets felles leilighet, der kvinnen ble funnet liggende på gulvet.

Paret mistet sine tre barn i tsunamien i romjula 2004, og de to dro fra Sri Lanka etter tragedien. De ble plassert på et asylmottak i Kristiansand i 2005. Ifølge en bekjent av paret virket det som de to hadde store problemer med å takle hverdagen.

Årsaken til drapet lå ifølge politiet i en langvarig familiekonflikt.

- Han sier at det var et fysisk håndgemeng. Hun lå på ryggen og han sto overskrevs over henne og tok kvelertak. Han klemte rundt halsen hennes til hun døde, sa politiadvokat Arne Donald Andersen til VG Nett i fjor.

Politiet mente tidlig at mannen hadde drept kona i affekt, og han ble framstilt for politilege. En psykiatrisk undersøkelse førte til at mannen ble lagt inn på lukket avdeling på Vor Frues Hospital. Der har han vært innlagt siden episoden i mars i fjor.

Det store spørsmålet under rettssaken som starter mandag er hvorvidt mannen var strafferettslig tilregnelig på drapstidspunktet. Det er satt av fem dager til hovedforhandlingen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.