RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tull med kondompenger

Sist oppdatert:
Ekspertenes råd om å gi gutter kondompenger er et tøyseforslag i kampen mot kjønnssykdommer, mener lederen av Røde Kors Ungdom.

(SIDE2): Sexolog og lege Kjell-Olav B. Svendsen lanserte torsdag en ny løsning for å få bukt med nordmenns vegring mot kondombruk. Han forsvarer forslaget sitt med at alle jenter vil fra 1. april i år få 100 kroner i måneden for å kjøpe p-piller.

Men dette synes ikke Røde Kors Ungdoms leder Alexander Vallestad ikke noe om. Organisasjonen jobber med forebygging av seksuelt overførbare sykdommer blant unge.

- Dette er bare tull. Det er bra med kreative forslag i kampen mot seksuelt overførbare sykdommer, men dette forslaget er altfor komplisert og vanskelig å organisere, sier Vallestad til TV 2 Nettavisen.

- Ikke bare guttas jobb
Røde Kors-lederen synes også at forslaget ville gitt feil signal i kampen mot kjønnssykdommer, fordi det er bare guttene som får kondompenger.

Les mer om helse her

- Vi mener at det er like mye jenters som gutters ansvar å forebygge slik sykdom, så det er ikke riktig at man bare gir kondompenger til guttene. Også jenter har et ansvar for å forebygge.

Vil legge ned barrierene
Vallestad sier at organisasjonen hans snakker med ungdom og sex hver dag. Erfaringen er at det er mange som vegrer seg mot å kjøpe kondomer i butikkene. Derfor mener han forebyggende holdningsarbeid er viktigst i kampen mot kjønnssykdommene.

- Vi savner et sterkere fokus på forebygging. Oppgaven vår er å prøve å legge ned barrierene mot det å skulle kjøpe kondomer. Derfor er det viktig at vi fokuserer mest på god undervisning for ungdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere