RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tull om Valla-advokater

Sist oppdatert:
Advokat Håkon Bleken reagerer på LOs påstand om at Gerd-Liv Valla har brukt 12 advokater.

Sentrale LO-topper gikk ut og kritiserte Vallas advokatbruk etter sekretariatets møte mandag ettermiddag. Under møtet ble det avgjort at Valla skal få begrenset innsyn i saksdokumentene fra Valla-granskningen.

På møtet ble det også lagt frem en oversikt over hvor mye granskningen har kostet. Regningen er på hele 10,2 millioner kroner.

- Det er i hvert fall ikke noen tvil om at rettssikkerheten er ivaretatt, sa nestleder Arve Bakke i Fellesforbundet.

- Er det noen poster du synes har blitt for store?

- Valla har hatt 12 bistandsadvokater.

- Skit
Flere journalister spurte om dette var riktig, men Bakke holdt fast på at det faktisk dreide seg om 12 advokater, og viste frem en kostnadsoversikt fra LO.

LO sendte også ut en pressemelding der det sto at Valla hadde hatt 12 bistandsadvokater i tillegg til hovedadvokat Håkon Bleken.

Også Morten Øye i LO Stat trakk frem Vallas advokatutgifter.

- Advokat Bleken har levert en klekkelig regning.

- Er det vel anvendte penger?

- Vi vet jo ikke om saken er ferdig eller vil rulle videre. Hele saken er noe skit, sier Øye.

Bleken: - Ikke riktig
Vallas advokat i saken, Håkon Bleken i firmaet Haavind Vislie, mener LO toner flagg når de går ut og sier at Gerd-Liv Valla har hatt 12 bistandsadvokater.

- Dette er ikke riktig. Jeg jobber i et stort firma, og det er flere advokater som har vært inne i saken og gjort småjobber. Hun har ikke engasjert 12 advokater, sier Bleken til Nettavisen.

Han har levert en detaljert regning til LO, der det går frem at 12 forskjellige personer har jobbet med saken. Men i regningen går det også frem at seks av advokatene har jobbet tre timer eller mindre med saken. Ytterligere tre personer har jobbet opptil 15 timer.


- Det er folk som er spesialister på forskjellige ting, og har vært inne og jobbet med detaljspørsmål. I praksis har det vært tre advokater som har jobbet med saken - Kjell Torkildsen, Sten Foyn og jeg.

Ingunn Yssen har hatt to hovedbistandsadvokater, i tillegg til Ingeborg Moen Borgerud. Men i pressemeldingen LO sendte ut, står det kun «advokat Ingeborg Moen Borgerud m.fl. (advokatfirmaet Arntzen de Besch)».

- Utover det aner ikke jeg hvor mange advokater i Arntzen de Besch som eventuelt har gjort småjobber i saken, sier Bleken.

I pressemeldingen LO sendte ut stårt det poengtert at Valla brukte 12 advokater. I samme pressemelding står det om Ingunn Yssens advokatbruk at hun har hyret firmaet Arntzen de Besch, ved advokat Ingeborg Moen borgerud m.fl.

- Jeg stusser på hvorfor de ikke har skrevet det på samme måte, sier Bleken.

Bleken påpeker at regningen fra hans firma er på om lag to millioner kroner.

- Ikke sverting
- Det fremkom at 12 forskjellige advokater hadde jobbet med Vallas sak på regningene. Grunnen til at vi går ut med tallet er nettopp for å vise at dette har vært en veldig grundig prosess, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO til Nettavisen.

- Vi ha ikke lagt noen begrensninger på hvor mye advokatbistand Valla kunne benytte seg av, poenget var at hun skulle ha det hun følte var nødvendig.

- Hvorfor går dere ut med det eksakte antallet advokater når det gjelder Valla, men ikke Yssen?

- Det vet jeg ikke. Kanskje det ikke var spesifisert på regningene.

Motpart Ingunn Yssen har kostet LO 1.430.090 kroner i advokatutgifter, til tross for at hun hadde sagt opp sin stilling før granskningen startet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere