*Nettavisen* Nyheter.

- Tutta bekymret

Foto: DONALD MIRALLE (AFP)

Suzann Pettersen var i Mexico da svineinfluensaen brøt ut.

(iOslo.no) Samtidig som hun spilte sin beste turnering for året, var Suzann Pettersen bekymret over svineinfluensaen som brøt ut i nærheten.

- Hun var bekymret, og synes det er ubehagelig på lik linje med alle andre. Men vi følte det ikke helt nært på kroppen likevel, sier Pettersens manager Jan Ove Nystuen til iOslo.no.

Snakket mye sammen
Tutta avsluttet søndag LPGA-turneringen i mexikanske Morelia med å gå sisterunden på like mange slag som hjemmefavoritten Lorena Ochoa. Dermed endte Oslo-golferen på andreplass i turneringen, 24 slag under par.

Til tross for storspillet vedgår manager Nystuen at svineinfluensaen har satt sitt preg på både Pettersen og resten av spillerne.

- Spillerne snakker mye sammen, og man ytrer jo bekymring for det som har skjedd. Men spillet var strålende, og hun gjorde sin beste turnering for året, sier Nystuen.

Twitret
For kun timer siden publiserte LPGA-proffen Morgan Pressel følgende twitter-melding:

«Let's hope nobody gets sick...unfortunately we won't know for a week or so...» (La oss håpe ingen blir syke.. Dessverre vil vi ikke vite det før om ca. en uke...)

Nystuen har også fått med seg at man kan være smittet uten at man vet det, men forteller at han ikke vil ta noen ekstra tester på Pettersen eller noen i reisefølget før de får beskjed fra mexicanske myndigheter.

Nøye
- Er det et snev av mistanke må man jo gjøre noe. Men hvis vi ikke får beskjed om å gjøre noe, tar vi ingen ekstra tester. Det er ingenting som tyder på at noen er smittet, sier Nystuen.

Han forteller at de ikke har tatt noen ekstra forholdsregler, men understreker at de tok utbruddet alvorlig.

- Vi gjorde ikke noe utover de vanlige forholdsreglene man tar når man drar til et land som Mexico. Idrettsutøvere er jo alltid nøye på hva de drikker og spiser, samt håndhygiene, sier han.

Pettersen forlot Mexico natt til mandag.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.