*Nettavisen* Nyheter.

- TV 2-reporter ville skrive bok

Den profilerte TV 2-reporteren skal ha kommet i kontakt med terrrorsiktede Arfan Q. Bhatti fordi hun ville skrive krimbok.

26.10.06 11:16

Bhattis forsvarer, John Christian Elden, bekrefter bokplanene overfor VG.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i avhøret av TV 2-journalisten, men min klient har fortalt at hun arbeidet med en kriminalroman der hun var interessert i å få opplysninger fra ham omkring miljøer og situasjoner han kjente fra sitt tidligere liv, sier han til avisa.

Bekrefter ikke
TV 2-reporterens advokat Berit Reiss-Andersen vil ikke kommentere saken.

- Dette får stå som ubekreftede opplysninger, sier hun til Nettavisen.

Politiet mener Arfan Qadeer Bhatti har ekstremistiske holdninger. TV 2-reportren ble trukket inn i terrorsaken fordi politiet mente at tekstmeldinger Bhatti hadde sendt kvinnen, styrket siktelsen mot ham.

Da Bhatti og de tre andre siktede ble varetektsfengslet for fire nye uker sist fredag, var kontakten mellom TV 2-reporten og Bhatti ikke lenger av betydning for saken, ifølge advokat Elden.

- Ute av saken
Reiss-Andersen deler den oppfatningen.

- Det er åpenbart riktig. Jeg har fått bekreftet at i siste fengslingsmøte var gjengivelsen av tekstmeldingene ute av saken. Dette underbygger bare det jeg tidligere har sagt – at min klient er ute av saken og kun har status som vitne, sier hun.

TV 2-reporteren har vært sykmeldt siden hennes forhold til Bhatti ble offentlig kjent.

- Og hun kommer til å være sykmeldt i lang tid fremover, sier Reiss-Andersen.

Bhatti har via sin advokat tidligere sagt til Nettavisen at han synes det er forferdedlig at TV 2-reporteren er trukket inn i saken.

- Han misliker sterkt at hun er trukket inn i saken. Dette er tungt for henne, og han synes det er forferdelig at hun er trukket inn i dette, uttalte advokat Arild Holden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag