RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uakseptabelt med moralpoliti

Senaid Kobilica, Islamsk Råd
Senaid Kobilica, Islamsk Råd Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Islamsk Råd Norge vil ikke ha muslimske menn som moralpoliti på Grønland i Oslo.

- Det er helt uakseptabelt at noen muslimer opptrer som moralpoliti. Imamer i moskeene bør ta dette opp i fredagsbønnen, sier rådets leder Senaid Kobilica til Aftenposten.

Kobilica er godt kjent med at både muslimer og andre blir truet og hetset av selvutnevnte moralvoktere i den multikulturelle bydelen.

Jenter blir kalt «hore» og andre ukvemsord fordi de går i bukser, uten hijab eller sammen med kjærester. Andre er blitt trakassert fordi de har spist under fastemåneden ramadan.

Det er bare Gud som kan avgjøre hvem som er god muslim eller ikke, mener Senaid Kobilica.

- Ingen har rett til å kontrollere andre, ingen har rett til å trakassere. Alle har rett til å leve og bevege seg fritt. Man kan like eller ikke like hvordan andre ter seg eller kler seg, men man har ingen rett til å opptre som moralpoliti, sier han.

- Det er ikke lov å dømme andre, vi trenger ikke den type atferd. Jeg lurer på hvem som gir dem rett til å oppføre seg på denne måten, sier Kobilica. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere