RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt med slør-forbud

Men HiO-rektor liker at studielederne reiser debatten.

(iOslo.no ) Høgskolen i Oslo vil ikke nekte studenter å bruke heldekkende ansiktsslør - niqab - på skoen, melder NTB.

Rektor Per Lilleengen ved HiO sier at forbudet Lars Gule i går lanserte i Klassekampen ikke har vært tatt opp i offisielle organer, og at det derfor ikke er aktuelt på det nåværende tidspunkt.

Gules uttalelser i går er ifølge Lilleengen ikke representative med ledelsens standpunkter, men rektoren ser ikke bort fra at et forbud kan bli aktuelt på et senere tidspunkt. Debatten Gule reiste i går mener han er positiv.

- Lars Gule står naturligvis fritt som en av flere studieledere ved skolen til å reise spennende og viktige debatter, både internt ved høyskolen og i samfunnet generelt, sier Lilleengen til NTB.

Ikke alle er like enige enige i det. Fakhra Salimi, leder ved Mira-senteret i Oslo gikk hardt ut mot Gule.

- Dette er alvorlig og veldig fryktskapende. Tenk på at Lars Gule i et demokratisk land kan foreslå undertrykking på denne måten. I hans posisjon truer han folk, og trusler vil ikke hjelpe med integreringsprosessen. Når minoriteter trues med sånne typer konsekvenser for sine egne valg, skaper vi en konfliktsituasjon, sa hun til iOslo i går.

Og Lars Gule møter også motstand i ledelsen ved HiO. I dag sendte Høgskolen ut en pressemelding signert informasjonsdirektør Kari Aamli.

Å foregripe et mulig framtidig problem med et krav om forbud tjener bare til å skape frykt og stigmatisering av enkelte studentgrupper. [...] Studentene på HiO er voksne mennesker som bevisst har valgt høyere utdanning som skal kvalifisere dem til yrker der mellommenneskelige relasjoner og kommunikasjon står sentralt. Det er ingen ting som tyder på at de ikke selv forstår at dette er uforenlig med tildekking av ansiktet, heter det i den den offiselle pressemeldingen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere