RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ubegripelig det som skjedde

Sverre J. Hagland, kaptein, Sleipner
Sverre J. Hagland, kaptein, Sleipner
Sleipner-kapteinen hadde i retten tirsdag fremdeles ingen svar på hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden da hurtigruta sank for snart fire år siden.

Kaptein Sverre Johan Hagland kjenner farvannet der Sleipner sank fra mange år som kaptein, og området ligger like utenfor stuedøra hans.

- Hva som er skjedd, er meg ubegripelig, forklarte Hagland i retten tirsdag, ifølge NTB.

Byttet kjørerute

Hagland var til vanlig skipper på skipet "Draupner", men " Sleipner" skulle på verksted i Bergen denne fredagen, og de to hurtigbåtene byttet rute og kaptein.

Kapteinen forklarte at han så lyset fra Håskru fyr, og mener bestemt at han var i hvit sektor. Det skulle bety at han var i trygt farvann. Men det var han ikke.

- Styrmannen roper plutselig "Nå går vi feil. Nå går vi på Blokså ". Vi var nede i en bølge. Da så jeg Blokså foran på styrbord side. Jeg la roret mot babord, forklarte Hagland, ifølge NTB.

Følgene ble katastrofale. Like etter gikk hurtigbåten på grunn.

- Store forklaringsproblemer

Kapteinen hadde store problemer med å gi en sammenhengende forklaring om ulykkesdagen. Flere ganger måtte rettens administrator, lagmann Martin Tenold, hjelpe ham inn på temaet, melder NTB.

Kapteinen er tiltalt for å ha handlet uaktsomt da hurtigbåten grunnstøtte på Store Bloksen utenfor Haugesund i november 1999. Forliset kostet 16 mennesker livet.

Hagland har vært uføretrygdet siden hendelsen. Han fortsetter sin forklaring i Gulating lagmannsrett tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere