RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- UD har en macho-kultur

Sist oppdatert:
Ambassadør Mette Kongshem mener Utenriksdepartementet har en macho-kultur som gjør det vanskelig for kvinner i få toppstillinger.

Frustrasjonen har lenge vært stor blant kvinnene i UD over skjev rekruttering til ledende stillinger. OSSE-ambassadør Mette Kongshem målbærer nå denne misnøyen, som i siste nummer av internbladet UD-Posten tar et kraftig oppgjør med det hun kaller mannlig dominans og mannskultur satt i system.

- Ubegripelig
Kongshem viser i sin artikkel til at det nå er 30 år siden det ble vanlig å ta inn kvinner i utenrikstjenesten, og mener at det er "rett og slett ubegripelig at vi ikke har full likestilling på alle stillingsnivåer."

UD har både handlingsplaner og måltall for likestilling, men andelen kvinner i høyere stillinger øker bare sakte, og måltallene er langt fra oppnådd, melder Aftenposten.

- Skuebrød
- Vi kan ikke lenger bruke planene som skuebrød og bortforklaringer. Faktum er at det er temmelig tomt for kvinner på toppen, og hva som virkelig er egnet til å forundre er at ingen, hverken i politisk eller administrativ ledelse, har slått bestemt i bordet og sagt at dette går ikke an i det Herrens år 2005, skriver Kongshem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere