- Ufint å klemme Jens

Foto: Knut Falch/SCANPIX

- Det er ufint å tvinge til seg en klem, mener sexolog Kjell Olav Svendsen.

09.11.06 15:29

(SIDE2): - Trond Giske burde dempe seg litt. Han må jo regne med at statsminister Jens Stoltenberg har en rolle når han er gjest i en så gigantisk storslått bursdagfest som Giske arrangerer, mener Svendsen.

Se video: Beklemt statsminister

Ikke naturlig
Sexologen mener det ikke er så naturlig å klemme hverandre i alle slags settinger.

- Hadde disse to møtt hverandre på mer privat grunn, så kan det jo hende at Jens ville ha klemt Giske. Men en klem er jo uttrykk for at to personer kjenner hverandre ganske godt, og vi vet jo ikke hva slags forhold disse to har privat, mener sexologen som sier det er ufint av Giske å påtvinge seg en klem av Statsministeren på denne måten.

Når er det greit å klemme?
Om man skal klemme hverandre eller ikke kommer jo an på en rekke ting. Generasjoner, miljø, og kultur. Sexologen mener også at den nye generasjonen menn klemmer hverandre mer, men at det i enkelte miljøer fortsatt fins en uskreven regel om at menn ikke klemmer.

Får «homseangst»
- Noen menn får såkalt «homseangst» av en klem, sier sexologen.

- Det kommer jo veldig an på klemmen også. Det gjelder jo både for menn og kvinner. Noen klemmer jo på en måte hvor man tenker «oj, hva var dette et uttrykk for». Påtrengende nærhet kan rett og slett være ubehagelig, og en klem er ikke en klem. Det er også betinget av tid og sted og hvilken rolle man innehar når man møter personer.

Flere klemmer nå
Selv om sexologen mener at det ikke er naturlig for alle menn eller kvinner å klemme hverandre, mener han at vår kultur beveger seg i retning av at flere får et naturlig forhold til en klem.

LES MER HELSE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.