RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uforklarlig bomulykke

Det kan ta lang tid å finne årsaken til at en bom gikk opp samtidig som et tok kom kjørende ved en planovergang ved Tønsberg, opplyser Jernbaneverket.

- Vi setter nå ned en ulykkeskommisjon. Det gjør vi ved alle ulykker. Men det kan ta lang tid før årsaken til ulykken blir klar, det behøver ikke være noen enkel forklaring her, sier vakthavende informasjonssjef Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til Nettavisen.

- Kan folk stole på at de mange bommene rundt om kring i landet fungerer?

- Vi har mange slike veibommer, og det er veldig, veldig sjeldent at slike ting skjer. Jeg har aldri hørt at det har skjedd før. Det skal være et omfattende sikkerhetssystem som gjør at det ikke skjer.

- Er bommen ved Barkåker trygg?

- Ja, den blir kjørt manuelt av en person som er til stede. Han går inn i et skap og tvangskjører anlegget.

Klokka 22.20 mandag smalt det ved planovergangen ved Barkåker industrifelt utenfor Tønsberg. En bil kjørte ut fra industriområdet, og skulle kjøre over planovergangen. Bommen, som var nede, gikk opp. Bilen, en BMW personbil, kjører over og da kommer toget. Etterpå går bommen ned bak bilen. Det var to personer i bilen, og begge kom utrolig nok fra ulykken uten skader. Heller ingen om bord i toget kom fysisk til skade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere