*Nettavisen* Nyheter.

- Uforståelig å si nei til én milliard

Foto: (Scanpix)

KS rister oppgitt på hodet over at kommuneansatte velger streik.

27.05.10 16:22

Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) er oppgitt over at de kommuneansatte takket nei til en milliard kroner i likelønnsmidler.

Les også: - Det blir storstreik

- Strukket oss langt
- Vi har strukket oss langt for å oppnå enighet. Jeg må bare konstantere at det ikke gikk, sier forhandlingsleder Per Kristian Sundnes.

KS´ økonomiske tilbud før mekling var på linje med statens og hadde en klar likelønnsprofil, med likelønnstiltak på over en milliard kroner.

- Vi synes denne streiken er uforståelig. Dette er en alvorlig situasjon som rammer mange som ikke har noe med streiken å gjøre. Jeg beklager de belastningene en streik vil føre til for innbyggerne, sier Sundnes.

Hvordan rammes du av streiken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Ikke mer penger
- Når forsto du at dette ikke gikk?

- Det var ved 11-tiden i dag. Du må spørre arbeidstakerne om hvorfor de ikke godtok vårt tilbud, de takket altså nei til én milliard i avsetningen til likelønn i kommunene, utdyper Sundnes overfor Nettavisen.

- Hvor lenge kan den streiken vare?

- Det har jeg ingen formening om, men vi har i hvert fall ikke mer penger å tilby.

Venter opptrapping
Sundnes venter en opptrapping av streiken, som eventuelt må varsles fire dager på forhånd.

Streiken starter fredag morgen. Berørte kommuner, fylkeskommuner og bedrifter vil innenfor gjeldende regler prøve å begrense skadevirkningene så godt som mulig, og informere innbyggere om konsekvensene lokalt. En eventuell opptrapping av streiken skal meldes innen fire dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.