RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uheldig lesepress på barn

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Eksperter advarer mot stadig større lesepress på barn i førskolealder.

Fra neste år blir det obligatorisk med lese- og skriveopplæring for alle førsteklassinger i Norge, og bokhandlerne melder om stadig større interesse for pedagogiske spill og bøker til barn i førskolealder. Eksperter advarer foreldre mot å la seg presse av de nye kravene i «Kunnskapsløftet» til å ta den naturlige læringsgleden fra barna før de begynner på skolen.

- Økt press
Leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland, mener regjeringens innføring av lese- og skriveopplæring fra førsteklasse bidrar til å øke presset. Etter Hjetlands mening, er det viktig at foreldrene selv bedømmer barnas stressnivå slik at de ikke taper motivasjon til å lære.

- I strid med norske prinsipper
Marit Petersen Oftedal, amanuensis ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger advarer mot å stille for store krav til de små. Petersen Oftedal understreker at læringen er god så lenge den er lystbetont og skjer i naturlige situasjoner.

- Men hvis læringen vipper over til det barna vil oppleve som krav og forventninger, er det stikk i strid med prinsipper i norsk skole, sier hun til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere