RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ullevål må betale superisolatet selv

(TV 2)
Sist oppdatert:
Helse Øst nekter å bruke ekstra midler for å åpne superisolatet på Ullevål universitetssykehus.

Det nye isolatbygget på Ullevål universitetssykehus er tegnet og planlagt som noe av det mest avanserte innen smittevern. Et isolat som skal kunne håndtere alle de farligste sykdommene.

Har ikke penger
Men i går kunne sykehuset fortelle at dem ikke har penger til driften, og dermed er det fare for at bygget til 203 millioner kroner blir stående tomt. I dag fikk Ullevål-ledelsen klar beskjed om at Helse Øst ikke stiller med mer penger i første omgang.

- Vi skal løse dette innenfor den driftsrammen på en eller annen måte. Vi har hatt oppe dette her i styret, og jeg har bedt om å få alternative strategier for først å sikre overtakelsen på dette her, sier Tor Berge, styreleder Ullevål universitetssykehus.

I klartekst betyr det kutt hos andre avdelinger. 20 millioner kroner skal tas fra budsjettet som allerede sliter med å dekke inn fjorårets underskudd på 119 millioner kroner. For å rette på det underskuddet har man allerede planlagt et bemanningskutt på rundt 300 årsverk.

- Hvor ser du for deg at pengene skal tas fra?

- Det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt. Hadde jeg det, hadde jeg ikke satt i gang den utredningen som jeg nevnte, sier Berge.

- Kan ikke planlegges
Og den utredningen skal gi svar på hva som skjer med isolatet: om det kan bemannes og være i beredskap slik tanken var.

- Det dramatiske kan ikke planlegges. Da er det viktig at de som jobber her kan alt utstyret hvis det skjer noe, sier Rolf Kåresen sjeflege Ullevål universitetssykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere