RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å bygge bro til Frp

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
KrF-ledelsen vil ikke svare på om de støtter Venstre-lederen i at Frp er et stuerent parti. Si din mening her!

- Jeg ser ingen grunn til å gå inn på hva som kan skje hvis det blir en sterkere polarisering i norsk politikk framover, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Dermed unngår KrF-lederen å si hva han mener om at Lars Sponheim overfor VG ikke utelukker et samarbeid mellom Venstre og Frp en gang i framtiden.

Vil ikke binde seg
Men Høybråten sier klart at han ikke trekker den samme konklusjonen som Sponheim når det gjelder konsekvensene av den økte blokkdelingen i norsk politikk. Sponheim mener at blokkdelingen gjør at det vil bli et tettere samarbeid med Frp.

Begivenhet: KrF oppsummerer sin stortingssesjon

Meny: Bagetter med ost og skinke

Hvor: Cafe Celsius i Oslo

Hvem var der: KrF-leder Dagfinn Høybråten, parlamentarisk leder Einar Steensnæs og omtrent 30 journalister og fotografer.

Dagfinn Høybråtens største opptur denne våren : - Landsmøtet vårt som markerte at vi er et samlet og inspirert parti og at vi har fått til veldig mye i regjering.

Største nedtur: - Jeg legger ikke skjul på at det er bedre dager når vi ligger på 8-9 prosent enn når meningsmålingene viser 6 prosent.

(Svette bagetter trekker sterkt ned. Live afrikansk musikk og sol (et mirakel?) trekker opp.)

- Et sentrumspartis grunnkarakter er å samarbeide både til venstre og til høyre. Vi vil ikke bidra med en utvikling som avskjærer oss fra en slik mulighet, sier han.

Dessuten er både Høybråten og parlamentarisk leder Einar Steensnæs krystallklare på at det er uaktuelt for KrF å inngå et forpliktende samarbeid med Frp etter høstens stortingsvalg.

- Tre helt konkrete saker, som er veldig viktig for KrF, gjør at det er umulig for KrF å bygge bro til Frp. De tre sakene er bistand, rus og miljø, sier Steensnæs.

Parkerer guttedrømmen?
- Partiene har nå sin sedvanlige oppsummering av stortingssesjonen, og KrF er første parti ut. Før pressen gjøv løs på KrF-ledelsen om aktuelle regjeringsmuligheter etter valget til høsten, fikk Høybråten mulighet til å si at han på ingen måte har mistet håpet etter dårlige meningsmålinger det siste året.

-Vi er svært kampvillige og ser optimistisk på å nå vårt mål på 10 prosent. Valgkampene blir viktigere og viktigere. Mer enn en tredjedel av velgerne bestemmer seg ikke før de siste ukene, og KrF har mest å hente hos de som sitter på gjerdet.

- Er du overrasket over kritikken som kom etter at du satte deg i en gul sportsbil på valgkampåpningen og erklærte at dette er guttedrømmen?

- Jeg synes nok den saken er blitt till stor, jeg tar med deg det.

Her kan du lese hva KrF ser sine viktigste seire fra 2001 - 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere