RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å komme over

Sist oppdatert:
DRØBAK (TV 2 Nettavisen): Derekas far fortalte i retten mandag hvordan drapet har forandret hans liv. Nå har prosedyrene startet.

Det var en svært alvorstynget far som forklarte seg. Sammen med sin nærmeste familie kom han fra sitt hjem i New York for å overvære saken mot 20-åringen som tiltalt for drapet på hans datter.

I retten fortalte Donald Mikula hvordan drapet har påvirket livet hans. 20-åringen er tiltalt for å ha voldtatt og drept Dereka i hennes hjem natt til 15. mars i år.

- Jeg har alltid vært en optimistisk person. Når noe sånt skjer, er det vanskelig å fortsette å ha denne optimismen. Jeg fortalte alltid Dereka at det er et valg å ha et positivt eller negativt syn på livet. Jeg har senere minnet meg selv om det jeg sa til Dereka. Nå forsøker jeg å bruke leveregelen i mitt liv, sa faren.

- Flott sans for humor
Donald Mikula er frilans hår- og makeup-artist. Til tross for den store avstanden mellom far og datter, hadde han god kontakt med 16 år gamle Dereka. De så hverandre i jul- og sommerferier og snakket ofte på telefonen.

- Jeg elsket å snakke med henne. Dereka hadde en flott sans for humor og syn på livet, sa faren. Han fortalte at datteren også hadde et godt forhold til hans nye kone.

- Umulig å beskrive
- Det gledet meg stort å se dem sammen. Hun hadde meget positiv innvirkning på Dereka.

- Det er umulig å komme over dette. Umulig å beskrive hvor vanskelig det er, avsluttet pappaen sitt vitnemål i Ytre Follo tingrett.

Etter hans vitnemål startet aktor sin prosedyre i retten. Dommen i drapssaken er ventet å falle i slutten av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere