*Nettavisen* Nyheter.

- Umulig å komme over

DRØBAK (TV 2 Nettavisen): Derekas far fortalte i retten mandag hvordan drapet har forandret hans liv. Nå har prosedyrene startet.

10.11.03 11:33

Det var en svært alvorstynget far som forklarte seg. Sammen med sin nærmeste familie kom han fra sitt hjem i New York for å overvære saken mot 20-åringen som tiltalt for drapet på hans datter.

I retten fortalte Donald Mikula hvordan drapet har påvirket livet hans. 20-åringen er tiltalt for å ha voldtatt og drept Dereka i hennes hjem natt til 15. mars i år.

- Jeg har alltid vært en optimistisk person. Når noe sånt skjer, er det vanskelig å fortsette å ha denne optimismen. Jeg fortalte alltid Dereka at det er et valg å ha et positivt eller negativt syn på livet. Jeg har senere minnet meg selv om det jeg sa til Dereka. Nå forsøker jeg å bruke leveregelen i mitt liv, sa faren.

- Flott sans for humor
Donald Mikula er frilans hår- og makeup-artist. Til tross for den store avstanden mellom far og datter, hadde han god kontakt med 16 år gamle Dereka. De så hverandre i jul- og sommerferier og snakket ofte på telefonen.

- Jeg elsket å snakke med henne. Dereka hadde en flott sans for humor og syn på livet, sa faren. Han fortalte at datteren også hadde et godt forhold til hans nye kone.

- Umulig å beskrive
- Det gledet meg stort å se dem sammen. Hun hadde meget positiv innvirkning på Dereka.

- Det er umulig å komme over dette. Umulig å beskrive hvor vanskelig det er, avsluttet pappaen sitt vitnemål i Ytre Follo tingrett.

Etter hans vitnemål startet aktor sin prosedyre i retten. Dommen i drapssaken er ventet å falle i slutten av uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.