RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

- Unntak for Märtha gammeldags

Sist oppdatert:
SVs medlem av Stortingets miljøkomite mener det er håpløst gammeldags at prinsesse Märtha Louise får unntak fra regelen om byggeforbud innenfor markagrensen.

- Det er et gammeldags preg over det at hun får unntak fordi hun er prinsesse. At rikfolk og fintfolk skal få unntak liker jeg svært dårlig, sier SVs Ingvild Vaggen Malvik, som er medlem av Stortingets miljøkomite.

Fylkesmannen har bestemt seg for å gi prinsesse Märtha Louise tillatelse til å bygge på huset sitt i Lommedalen med 180 kvadratmeter, til tross for at eiendommen ligger innenfor markagrensen.

Byggeforbudet innenfor markagrensen håndheves svært strengt, men det rammer ikke prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn får bygge.

– Vi har vektlagt at hun er prinsesse, og at hun derfor har større behov for et avskjermet sted, uttalte underdirektør Anders Evjenth til VG i dag.

Privilegier
Ingvild Vaggen Malvik mener begrunnelsen ikke henger sammen med at prinsessen har sagt fra seg tittelen Kongelig Høyhet og privilegiene som følger med, blant annet apanasje.

- Jeg synes det er en merkelig avgjørelse, særlig fordi hun har sagt fra seg den formelle rollen. Hun ønsker å tjene sine egne penger, og da blir begrunnelsen om at hun er prinsesse merkelig, sier SV-politikeren.

- Hvor viktig er det å håndheve byggeforbudet innenfor markagrensen?

- Jeg synes det er veldig viktig. Når man først har satt en strek, må det være likebehandling. Det er uheldig å gi dispensasjoner uten en svært god begrunnelse, og jeg synes ikke det at hun er prinsesse er noen god grunn.

Fylkesmannens vedtak torsdag er endelig, så nå kan prinsessen sette i gang med byggingen. Villaen i Lommedalen er i dag på 253 kvadratmeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere