*Nettavisen* Nyheter.

- Usikkert om ranssiktet blir utlevert

Den norske advokaten Saeme Abdelilah som skal bistå den ranssiktede 23-åringen, mener det er usikkert om siktede blir utlevert til Norge.

15.04.04 07:07

23-åringen som er varetektsfengslet i forbindelse med ranet i Stavanger har nektet utlevering til Norge. Onsdag ble han varetektsfengslet fram til spørsmålet om utlevering er avklart.

Trolig vil behandlingen av dette spørsmålet gå helt til den svenske regjeringen for en avgjørelse.

Familien tok kontakt
Abdelilah bekrefter at han skal bistå 23-åringen, men synes det er for tidlig å spekulere i om mannen vil bli stilt for en norsk rett:

- Foreløpig er det usikkert om 23-åringen faktisk blir utlevert til Norge, sier Abdelilah.

Oslo-advokaten ble kontaktet av siktedes familie, og sa umiddelbart ja til å bistå mannen som er siktet for medvirkning til det brutale ranet i Stavanger.

Oslo-advokaten har ikke bistått verken siktede eller noen i hans familie tidligere.

Abdelilah har foreløpig ikke rukket å sette seg inn i sin klients sak, og vet ikke mer enn hva som allerede er kjent i media.

- Jeg har ikke snakket med siktede, og har heller ikke sett sakspapirene, sier han.

Advokaten planlegger heller ingen tur til Sverige de nærmeste dagene, men holder kontakten med siktedes svenske advokat Anders Munch.

Bekrefter Stavanger-tur
23-åringen har innrømmet at han var i Stavanger da ranet ble gjennomført, men nekter straffskyld. Han har forklart at han var i Stavanger for å besøke en venn sammen med en annen kamerat som også er siktet i saken.

Bak lukkede dører ble den 23 år gamle mannen som er siktet for medvirkning til grovt ran onsdag varetektsfengslet

- Han medgir at han har vært i Stavanger på et besøk sammen med en kamerat. Men at han ikke kjente til hendelsen (ranet, red. anm.) før etter den hadde skjedd, sier 23-åringens svenske forsvarer, Anders Munch, til TV 2 Nyhetene.

Ifølge TV 2 har mannen som ble fengslet i dag forklart at han var passasjer i bilen som ble tatt i fartskontroll av politiet i Stavanger - og at han derfor ikke kan benekte å ha vært i byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.