Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Usmakelig med reklame-bibler

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Utrolig hva man kan finne på for å spre evangeliet, sier Human-Etisk Forbunds informasjonssjef Jens Brun-Pedersen om utdeling av reklamefinansierte bibler i skolen.

Selskapet GratisBibel vil etter en amerikansk modell produsere reklamefinansierte bibler. Annonsene skal i hovedsak være rettet mot ungdom, og selskapet GratisBibel håper å distribuere blandingen av hellige skrifter og reklame på norske skoler.

- Prinsipielt betenkelig

- At kristne finner ut at samarbeidet mellom Gud og Mammon går så godt, sier kanskje mer om dem enn noe annet. Men det må de stå fritt til å gjøre. Hvis det er snakk om utdeling av slikt på norske offentlige skoler, dreier det seg om noe helt annet. Det ville være prinsipielt betenkelig, sier Jens Brun-Pedersen til TV 2 Nettavisen.

- Den norske offentlige skolen kan ikke i enda større grad favorisere ett livsyn fremfor et annet. Nå må det norske samfunnet lære å bevare noen statlige organer som skal være for alle i et pluralistisk eller flerkulturelt samfunn, utdyper informasjonssjefen i Human-Etisk Forbund.

Tviler

Selv tviler Brun-Pedersen på at rektorer på norske skoler vil tillate innføring av reklamefinansierte bibler.

- Men hvis det blir delt ut slike, og kun bibler, må man også tillate at muslimer deler ut Koranen, og at personer tilhørende andre trosretninger deler ut sine hellige skrifter til norske skolebarn, sier han.

- Hvis det er slik vi vil ha den norske skolen, er det svært beklagelig. De kristne har en misjonsbefaling bak seg, men må snart skjønne at de må vise tilbakeholdenhet i et flerkulturelt samfunn. De må gjerne misjonere så mye de vil, bare ikke på offentlige institusjoner som skoler.

- Usmakelig

Brun-Pedersen understreker at det er forbudt å forkynne i den norske skolen.

- Å dele ut gratis bibler fulle av reklame blandet med kristne hellige skrifter vil jeg tro også en del kristne vil finne direkte usmakelig. Men det er utrolig hva man kan finne på for å spre evangeliet, hvilke midler som blir helliget for å nå et mål, mener Brun-Pedersen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!