RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utdanning lønner seg ikke

Foto: Morten Holm, Scanpix
Søkertallet til høyere utdanning gikk i år ned for første gang på flere år. Studentenes Landsforbund gir stipendordningen skylda.

- Studiestøtten har nesten ikke vært regulert siden 2002, det vil si at man i dag lever på 2002-penger. Selv den gang var støtten for lav. Det lønner seg ikke å studere i Norge i dag, det lønner seg å jobbe, sier leder i Studentenes Landsforbund, Katrine Elida Aaland, til TV 2 Nyhetene.

For selv om det finnes hundrevis av stipender og legater studenter kan søke om, kommer de færreste gjennom nåløyet. Aaland gir regjeringen utfordringen med å snu den negative utviklingen.

- Regjeringen sier selv at de ønsker heltidsstudenter, da må de følge opp det med en studiestøtte det går an å leve av. I dag er den altfor lav. Så vi forventer å se på statsbudsjettet 6. oktober at den viser en økning på studiestøtten, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere